1 січня – Всесвітній день миру

1 січня 2023 року
 Мир на землі – це затишок і тиша,
Це сміх дитячий і душі політ,
Коли поет чарівні вірші пише
Про незвичайний, дивовижний світ.
 
Мир на землі – це росяні світанки,
Краса і творчість, пісня у гаях.
Мир на землі – це вечори і ранки
Із радістю і щастям у серцях.
 
Мир на землі – це дім і мама, й тато,
Й любові стільки – просто через край!
Це та земля, де щастя є багато
І в кожній хаті – хліба коровай.
 
Це та земля, де сміх і пісня лине,
А діти йдуть до школи знов і знов.
Й ніколи у боях ніхто не гине,
Бо там господар – щастя і любов. 
Н. Красоткіна
 
   «Всесвітній день миру» (англ. World Day of Peace) або «День всесвітніх молитов про мир» міжнародне свято, під час якого віруючі звертаються молитвами до Бога послати мир на Землю і припинити всі кровопролитні війни. Відзначається щороку, 1 січня, в перший день кожного нового року.
 
 
  8 грудня 1967 р. головою католицької церкви Папою Римським Павлом VI було започатковано нове Католицьке свято – День всесвітніх молитов про мир. Воно збігається з іншим святом, яке відзначають католики 1 січня – Днем торжества Пресвятої Богородиці Діви Марії. Вперше Всесвітній день миру був відзначений 1 січня 1968 р.
 
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b0/Paulus_VI%2C_by_Fotografia_Felici%2C_1969.jpg/200px-Paulus_VI%2C_by_Fotografia_Felici%2C_1969.jpg
Папа Римський Павло VI, що започаткував Всесвітній день миру
 
   17 грудня 1969 р. це свято було проголошено Генеральною Асамблеєю ООН офіційним. Воно отримало нову назву – Всесвітній день миру. Мир – головна цінність для будь-якої людини. Захищати його ідеали, зміцнювати дружні відносини між державами, спільними зусиллями працювати для досягнення миру в усьому світі – основні принципи, якими керувалася ООН, заснувавши це свято – prolviv.com.
   У цей день католицькі понтифіки та священники звертаються до віруючих з посланнями миру та закликають пробачити своїх ворогів і припинити всіляку ворожнечу в усьому світі. Вони наголошують на тому, що кожен має взяти відповідальність за внесок у справу миру. Водночас віруючі моляться та закликають Бога послати мир на Землю і припинити всі кровопролитні війни.
 
 
   Мир у рідній Україні – це найзаповітніше бажання усіх українців, котре вони висловлюють вголос так згуртовано, як ніколи раніше – school4.in.ua. Український народ, як ніхто інший, знає ціну Миру! За Мир в Україні боролося не одне покоління наших пращурів… І вже протягом дев’яти років нове покоління українців знову бореться з пошестю на їх землі… Та, незважаючи ні на що, вірить та як може наближає спільну Перемогу та Мир!
   Нехай Господь допомагає ЗСУ та Україні в боротьбі за її незалежність і Перемогу!
   Миру всім нам в усьому – миру в сім’ях, миру в серцях та миру нашій рідній Україні!
 

Слава ЗСУ! Слава Україні!

 
 
Марія Поливач,
директор музею історії НУБіП України

    

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook