Наукові здобутки за результатами НДР у 2022 році

23 грудня 2022, 1:01

    14 грудня 2022 року в НДІ технологій та якості продукції тваринництва заслухали проміжні та заключні звіти про науково-дослідні роботи, загалом 5 прикладних науково-дослідних тематик і 10 ініціативних тем.

     За розпорядженням директора НДІ технологій та якості продукції тваринництва голови Комісії Дмитра Уманця, до складу Комісії увійшли: секретар доц. Тетяна Голубєва, члени комісії: проф. Віталій Бех, проф. Вадим Лихач, проф. Анна Лихач, проф. Наталія Прокопенко, представник з науково-дослідної частини Університету – Володимир Отченашко.

     Особливу увагу Комісії було приділено результатам виконання держбюджетних науково-дослідних робіт, результати яких доповідали наукові керівники та відповідальні виконавці: професор Михайло Сичов, керівник науково-дослідної теми державного фінансування 110/2-пр-2022 «Науково-практичне обґрунтування протеїнового живлення тварин»; професор Роман Кулібаба, керівник науково-дослідної теми державного фінансування № 110/8-пр-2022 «Розробити технологію молекулярно-генетичного забезпечення селекційного процесу зі створення стад корів-продуцентів А2 молока»; професор Микола Євтушенко, керівник науково-дослідної теми державного фінансування 110/19-пр-2020 «Встановити особливості фізіологічного статусу риб у різні періоди річного циклу за умов глобального потепління та впливу антропогенних чинників»; доцент Ірина Кононенко, відповідальний виконавець науково-дослідної теми державного фінансування № БФ/37-2021 «Використання сучасних біологічно-активних препаратів в аквакультурі»; доцент Дмитро Носевич, відповідальний виконавець науково-дослідної теми державного фінансування № 110/4-пр-2021 «Обґрунтування системи виробництва та моніторингу безпечної продукції тваринництва».

     Рецензенти та члени комісії звітів з НДР провели детальний аналіз результатів наукових досліджень, достовірність отриманих результатів, відповідність результатів досліджень і висновків. Під час обговорення було задано близько 30-ти питань.

     При цьому голова Комісії Дмитро Уманець, відмітив високий науковий рівень отриманих результатів виконання НДР за 2022 рік, наголосив на залученні до роботи студентів та аспірантів факультету, вагому кількість публікацій у міжнародних наукових виданнях, проіндексованих у базах даних Scopus і WoS та українських виданнях категорії Б.

     Комісія одноголосно затвердила звіти керівників 5-ти держбюджетних НДР (3 проміжних і 2 заключних) і рекомендувала їх до затвердження на науковій раді НДІ технологій та якості продукції тваринництва.

    Тож не зупиняємось, і в подальшому спрямовуємо свої зусилля на продовження фундаментальних та прикладних наукових досліджень в галузі тваринництва.

Тетяна ГОЛУБЄВА,
секретар НДІ
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook