Міжнародний день студента: ректор відзначив кращих представників університетської спільноти

15 листопада 2022 року
   Ну от, здається, ще одному імперському міфу, імперській традиції – святкуванню тетяниного дня як свята всіх студентів, що його вигадали і легітимізували росіяни, – на теренах України настав кінець. Його поховано під руїнами Маріуполя, численних харківських і миколаївських університетів, у братських могилах Бучі, Ірпеня, Ізюма і багатьох інших міст та містечок, втоплено у крові і сльозах українських жінок і дітей – все це зробила армія рф.

   Натомість українська молодь 17 листопада відзначає Міжнародний день студента. На його відзнаку сьогодні в НУБіП ректор Станіслав Ніколаєнко та проректорська команда зустрілися з студентським активом.

   Вітаючи молодь, очільник університету розповів про витоки цього свята, спільні завдання ректорату і Студентської організації, наріжним каменем яких була і має залишатися якість освіти. Та вкотре нагадав шість основних завдань, які стоять перед нашим колективом. Перше – створення умов для якісного оволодіння знаннями, уміннями, компетентностями в умовах війни, участь у формуванні навчальних планів та програм. Друге – свідома дисципліна, сумлінне виконання обов’язків, допомога Збройним Силам України. Третє – практична підготовка і співпраця з бізнесом. Четверте – допомога у працевлаштуванні, пошук місця роботи. П’яте – організація побуту в гуртожитках, якість харчування. Шосте – культурне зростання, виховання патріотизму, поваги до України та університету, формування студента – громадянина.

 

   І, звісно, з подякою згадали наших захисників, які боронили і боронять Україну від російської агресії, серед яких багато і студентів та викладачів нашого університету. Один з них – третьокурсник факультету землевпорядкування Руслан Топчан – надіслав щемливе відеозвернення з фронту до своїх колег по навчанню.

 

   Станіслав Ніколаєнко вручив подяки лідерам студентського самоврядування НУБіП, очільникам студорганізацій і головам студрад факультетів, ННІ і гуртожитків – Єлизаветі Барановій, Олександру Берегою, Вікторії Бізюк, Еріці Бронніковій, Софії Вернидуб, Олександрові Вертелецькому, Вероніці Вєрємєєвій, Дмитру Гаєву, Микиті Гречку, Вікторії Дорошенко, Дмитру Єлізарову, Олександрі Калініченко, Владиславу Косенюку, Ользі Красновид, Дмитру Кротику, Іванні Кузуб, Юлії Макаренко, Діані Саржан, Аліні Семенко, Наталії Семенюк, Софії Стеценко, Володимиру Типилу, Костянтину Фіщуку, Анастасії Чернявській, Андрію Шаху, Максиму Шевчуку і Андрію Шостаку. Більше сотні найактивніших і найуспішніших членів університетської студентської спільноти НУБіП за поданням Студентської організації отримали грошові премії – загалом на суму майже 200 тисяч гривень.

 

 

   До вітань долучилися також проректори, які самі свого часу так чи інакше були причетні до студентського самоврядування, – Сергій Кваша, Вадим Ткачук, Василь Шинкарук, Вадим Кондратюк, учений секретар Оксана Барановська. Головними меседжами їх звернень до молоді була підготовка до відзначення 125-річчя НУБіП, можливості, що надає університет для саморозвитку, заходи – вже проведені і ще заплановані, міжнародні освітні проєкти і можливості грантів, побажання залишатися лідерами і зростати в цій іпостасі. Такий собі, своєрідний пазл розмаїтого університетського життя у воєнний рік.

 

   Принагідно актив обговорив ряд актуальних питань студентського самоврядування. Від студентської громади виступили в.о. голови Студентської організації НУБіП Олександр Вертелецький, його заступниці Олександра Калініченко і Софія Вернидуб та інші.

   А чудово зафіналило урочистості до Міжнародного дня студента спільне виконання вже культової «Ой, у лузі червона калина», заспівувачими якої стали викладачі кафедри культурології.

   Ось так, старі традиції відмирають, натомість – народжуються нові.

Валентин Обрамбальський,
Ірина Кушніренко

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook