Черговий профорієнтаційний візит викладачів економічного факультету до Ірпінського фахового коледжу

5 листопада 2022 року

Вже традиційно викладачі економічного факультету НУБіП України популяризують університет серед вітчизняних шкіл та коледжів, проводячи різноманітні цікаві зустрічі, майстер-класи, кейси та залучаючись довірою, зацікавлюють потенційних абітурієнтів.

Цьогоріч, незважаючи на військовий стан в нашій країні, університет продовжує працювати та планувати майбутній розвиток усіх сфер життя університету. Власне, 3 листопада 2022 року за ініціативи декана Анатолія Діброви делегація викладачів економічного факультету відвідала ВСП  «Ірпінський фаховий коледж  НУБіП України» з гостьовими лекціями та цікавими активностями відповідно до різних спеціальностей.

Викладачі кафедри економіки Лариса Коваленко і Віталій Нагорний, разом із завідувачем кафедри Вікторією Байдалою зустрілися зі студентами коледжу спеціальності 051 «Економіка».

В ході дружньої розмови студенти дізналися деталі вступу випускників коледжу на ОПП «Економіка підприємства» та «Міжнародна економіка» освітнього ступеня Бакалавр економічного факультету НУБіП України, ознайомилися з умовами навчання та проживання, які забезпечує університет. Викладачі поділилися інформацією про зацікавленість роботодавців у випускниках універсиетут, а також про рівень оплати праці, що вони пропонують. Студенти виявили зацікавленість, ставлячи питання про наявність бюджетних місць, про вартість навчання і подальші перспективи кар’єрного росту фахівця-економіста.

«Родзинкою» зустрічі, що викликала багато посмішок і позитивних емоцій, стала ділова гра-вікторина «Казкова економіка», проведена викладачем кафедри економіки Ларисою Коваленко, в ході якої учасники змогли згадати значення низки економічних термінів, а також пропрацювати свої soft-skills, зокрема навики командної роботи.

Всі учасники зустрічі висловили свої сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Також, у складі делегації економічного факультету представником від кафедри обліку та оподаткування був старший викладач Олег Криворот який мав змогу виступити перед студентами 2 і 3 курсу спеціальності 071 «Облік і оподаткування».

Олег Григорович розпочав зі слів що професія бухгалтера нараховує вже декілька століть - основи бухгалтерського обліку з'явилися ще у п'ятнадцятому столітті. Ще на початку двадцятого століття для якісного виконання бухгалтерської роботи цілком вистачало акуратності та уважності, а всі дії проводилися за встановленими інструкціями. З того часу вимоги до професії значно змінилися.

У своєму виступі Олег Криворот окреслив перспективність та унікальність спеціальності «Облік і оподаткування», безумовні конкурентні переваги випускників даної спеціальності на ринку праці, їх подальше успішне працевлаштування за фахом й швидкий кар'єрний старт у провідних компаніях України.

Студенти коледжу отримали вичерпну інформацію про можливість вступу на спеціальність «Облік і оподаткування», проходження практики за кордоном та іншими умовами для професійного і творчого становлення в НУБіП України.

На завершення зустрічі студентів чекав цікавий сюрприз, - інтелектуально-розважальна гра «Брейн-ринг з обліку і аудиту», у якій взяли участь 2 команди: «Ліга бухгалтерів» і «Аудити». Під час гри студенти у швидкому темпі мали змогу продемонструвати свої знання з питань бухгалтерського обліку, а також показати свою ерудицію та кмітливість. Усі отримали позитивні емоції та гарний настрій! Як результат, - нічия! По закінченню обидві команди були нагороджені поетичними збірками «Симфонія приватного життя…» Олега Криворота з автографами.

Спеціальність 072 – «Фінанси, банківська справа та страхування» представляла кафедра банківської справи та страхування на чолі з в.о. завідувачки кафедри, доцента Вікторії Костюк та доцента кафедри Ольги Файчук.

Розпочали свою подорож країною фінансів викладачі зі знайомства з студентами та цікавої розповіді про важливість професії у процесі розбудови України після нашої перемоги. Майбутні випускники прийняли активну участь у воркшопі з фінансової грамотності. Протягом усієї зустрічі жваво дискутували та задавали питання. Потенційні абітурієнти показали достатньо високий рівень підготовки та базові знання з фінансів.

Пожвавила активність студентів та їх зацікавленість під час проведення майстер-класів з фінансової грамотності можливість команди-переможниці пройти курс «Академія фінансової грамотності – FinHub4.0» на базі кафедри банківської справи та страхування.

Наступним етапом розмови стала саме розповідь лекторів щодо переваг навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, зокрема на економічному факультету за спеціальністю 072 – «Фінанси, банківська справа і страхування» за двома ОПП «Фінанси і кредит» та «Корпоративні фінанси». Зосередили увагу на можливості навчатись в одному з провідних вишів України та Києва. Також, акцентували увагу, що навчальні плани адаптовані до міжнародних стандартів. Розповіли про унікальну можливість отримати подвійний диплом та пройти виробниче стажування за кордоном. Уточнили різноманітні питання стосовно вступної компанії. В завершення, викладачі економічного факультету запросили учнів та їхніх батьків на День відкритих дверей, роздали буклети та анкети випускника.

  

Доєдналася до зустрічі і кафедра організації підприємництва та біржової діяльності, адже також систематично проводить профорієнтаційні заходи. Робота з майбутніми студентами ведеться кожним співробітником кафедри, і цього разу, доцентом Іваном Андросовичем була проведена зустріч зі студентами-випускниками коледжу спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

В процесі розмови-знайомства майбутні підприємці мали чудову можливість отримати цінну практичну інформацію не просто від викладача, а в першу чергу від практика (адже Іван Іванович має чималий підприємницький досвід). Легка, невимушена розмова у форматі "запитання-відповідь", розбавлена завданнями на розвиток підприємницьких навичок, пройшла непомітно для більш як 40 учасників заходу.

Наприкінці зустрічі лектор запропонував експрес-тест «Ти - підприємець» і студенти залюбки пройшли його, для того, щоб дізнатися, який з них вийде бізнесмен в майбутньому, бо немає жодної людини, яка б не мріяла про відкриття власного бізнесу.

Висловлюємо подяку за допомогу в організації та теплий прийом колективу ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України» на чолі з в.о. директора Дмитра Костюка.

Віталій Нагорний,

заступник декана економічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook