Екскурсії до скарбниць знань факультету ветеринарної медицини та університету

31 жовтня 2022 року
   Початок навчання на факультеті ветеринарної медицини для першого курсу як завжди є напруженим, потрібно багато чого взнати, встигнути, вивчити. Водночас, щоб поєднати корисну інформацію з цікавою студенти 11 групи 1 курсу, за відповідним графіком, прийшли з екскурсіями до музею анатомії та наукової бібліотеки нашого університету.

   Спілкуючись зі студентами, стає зрозумілим, як їм все цікаво і, водночас, незвично. Вони прагнуть охопити всю нову навчальну інформацію, не заблукати коридорами факультету, знаходячи потрібну аудиторію. Як вияснилось, що у музеї анатомії вони вже були, приходячи на заняття, розглядали експонати. Але, відвідувати музей анатомії, можна, і потрібно, безліч раз, адже, представлені у музеї експонати є справжніми витворами мистецтва, які ще й потрібні для навчання. Тому, було цікаво слухати доцента кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка М. М. Стегнея про те, що у музеї зібрано понад 1,5 тисячі анатомічних експонатів зі всіх континентів. Студенти побачили вперше череп людини часів княгині Ольги, колекцію черепів псів різних порід, череп дікдіка – найменшої в світі антилопи, яка важить близько п'яти кілограмів, хобот і вуха відомого слона Боя з Київського зоопарку, внутрішні органи тварин.

   Відповідно до запланованого дня екскурсії за графіком завітали до наукової бібліотеки НУБіП України. Заступниця директорки бібліотеки з наукової та бібліотечної роботи Неллі Юріївна Маркова-Пипко представила презентацію про основні напрями роботи бібліотеки, як сучасного наукового, культурно-освітнього та інформаційного центру, що забезпечує реалізацію потреб користувачів у одержанні найновішої інформації з одночасним формуванням інформаційної культури майбутніх спеціалістів, які будуть працювати у принципово нових умовах інформаційного суспільства.

 

   Далі на студентів очікував бібліотечний квест, під час якого вони ознайомилися з відділами та читальними залами бібліотеки. Студентів розподілили на дві команди, кожна з яких отримала окремі завдання на кмітливість та вміння аналітично мислити. За наслідками гри кожна з команд отримала подарунки: переможцям дістався мішечок із цукерками, а іншій групі – заохочувальний лист. Студенти отримали важливу інформацію для подальшого навчання та заряд бадьорості на весь день.

Дякуємо за проведені екскурсії! Бажаємо всім міцного здоров’я і щоб настав МИР!

СЛАВА УКРАЇНІ!

СЛАВА ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ!

Ткачук С. А.,
куратор 11 групи 1 курсу 212 спеціальності, професор
студенти 11 групи 1 курсу


 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook