На факультеті землевпорядкування заслухали постерні презентації магістрів другого року навчання

26 жовтня 2022, 9:00
факультет землевпорядкування
  Для узагальнення і систематизації дворічного дослідження, а також для відточування майстерності стисло і змістовно доповідати про результати магістерської роботи на факультеті землевпорядкування були заслухані постерні презентації здобувачів другого освітнього рівня спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій». На платформі Cisco Webex Meetings 51 магістр презентував комісії результати своїх досліджень.

   На початку зустрічі до учасників зібрання звернувся Олександр Шевченко, заступник декана з навчальної і виховної роботи. Олександр Вікторович ознайомив учасників з процедурою презентації магістерських досліджень, коротко поінформував про порядок цьогорічного захисту магістерських робіт, який триватиме з 17 по 23 листопада 2022 року.
   Потому магістри представили свої постерні презентації, які заздалегідь були розміщені на індивідуальних сторінках (https://nubip.edu.ua/node/64621). По черзі кожен із них презентував власні результати магістерського дослідження за схемою – мета, завдання, методика дослідження і головні результати. Варто зазначити, що більшість випускників працевлаштовані за фахом, тому й теми магістерських робіт стосувалися реальних об’єктів, завдань і результатів.
 
  Наприклад, Дарина Коломієць у магістерському дослідженні «Геоінформаційний моніторинг земель лісогосподарського призначення на території Бориспільського району» (науковий керівник – к.т.н., доц. Антоніна Москаленко) дослідила застосування інструментів ГІС для розробки системи заходів, спрямованих на забезпечення раціонального використання і охорони земель лісогосподарського призначення. У роботі Антона Купцова «Оцінка стану земельних ресурсів адміністративного району та обґрунтування заходів з оптимізації їх використання» (науковий керівник – д.г.н., проф. Іван Ковальчук) досліджено оцінку стану земельних ресурсів й проведено аналіз їхнього використання та обґрунтовано напрями покращення землекористування. Анастасія Негода презентувала результати досліджень за темою «Консолідація земель сільськогосподарського призначення як економічний інструмент сталого землекористування на прикладі Фастівської об’єднаної територіальної громади» (науковий керівник – к.е.н. Олег Цвях). Разом із керівником вони займалися формуванням сталого сільськогосподарського землекористування у межах земельних масивів територіальної громади.
 
   Загалом, кожна презентація результатів виконання магістерських досліджень була унікальною і цікавою. Студенти разом з комісією та науковими керівниками брали участь у дискусії та обговорювали результати. Постерна презентація показала високий рівень знань магістрів та їхню готовність до захисту. На завершення, комісія побажала магістрам врахувати усі зауваження, висловлені під час презентації, а через чотири тижні достойно представити власні результати перед екзаменаційною комісією і запрошеними роботодавцями.
 
   Вітаємо магістрів з успішною презентацією результатів виконання досліджених та бажаємо подальшого успішного захисту випускних робіт!
 
 
Ольга Пронь,

студентка факультету землевпорядкування 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook