Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК із задоволенням проводять дослідження в лабораторіях НУБіП України

29 вересня 2022 року
  Очне навчання – це надзвичайно важливий процес в освіті, а особливо в такий важкий для України час. Студенти і викладачі мають докласти максимальних зусиль, щоб в результаті спільної праці країна отримала висококваліфікованих фахівців.
   Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК дуже раді можливості навчатися офлайн. Оскільки всі розуміють, що очне навчання – це запорука успіху!!!
  Для студентів другого та третього курсів спеціальності 181 «Харчові технології» розпочалося вивчення загальнотехнологічних дисциплін, які формують фахові компетентності майбутніх технологів.
   Надзвичайно цікавою є навчальна дисципліна «Технологія риби та морепродуктів», яка дає майбутнім фахівцям можливість науково обґрунтовувати і керувати технологічними процесами, організовувати виробництво і вдосконалювати технологічні процеси переробки риби та морепродуктів з метою виробництва високоякісної продукції.
   Попередньо, на лекціях, студенти прослухали всю необхідну інформацію, попрацювали з самостійними роботами на платформі Elearn та згуртовано приступили до виконання лабораторних робіт.
 На лабораторних роботах студенти разом з доцентом кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Анастасією Іванютою визначали розмірно-масовий склад риби, проводили розбирання риби різними способами, досліджували органолептичні та фізико-хімічні показники якості гідробіонтів, а саме – вміст вологи, жиру, білку та інші.
 
   У процесі виконання лабораторних робіт, студенти 3 курсу 1 групи, разом з доцентом кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Штондою Оксаною, проводили дослідження з визначення вмісту білку та жиру у різних видах мꞌяса (яловичина, свинина, курятина, баранина) з дисципліни "Технологія мꞌяса та мꞌясних продуктів". Для цього було використано сучасне лабораторне обладнання – автоматичний прилад для визначення вмісту білку "Кільтек" та автоматичний прилад для визначення вмісту жиру "Сокстек".
  "Нарешті ми почали вивчати навчальні дисципліни за спеціальністю – говорить староста групи Павло Паламарчук. Виконуючи лабораторні дослідження своїми руками, це неперевершено та Круто! Хочемо бути постійно в лабораторії, проводити дослідження, відвідувати цікаві майтер-класи викладачів, створювати власноруч харчові продукти".
   А от студенти 2 курсу 1 групи, вивчають поки що, дисципліни загально-професійної підготовки. Вони вперше почали вивчати навчальну дисципліну «Теоретичні основи харчових технологій», де разом з доцентом кафедри технології м’ясних рибних та морепродуктів Валентиною Ісраелян виконували лабораторну роботу на тему: «Розділення білків пшениці на окремі фракції в залежності від розчинності».
 
 
   Студенти 3 курсу спеціальності 229 "Громадське здоровꞌя" активно занурились у вивчення надзвичайно важливої навчальної дисципліни "Харчова хімія". Доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Аліна Менчинська наголосила, що під час вивчення даної дисципліни формуються необхідні знання з позицій хімічної логіки про чинники, що забезпечують якість готової харчової продукції. Це є необхідною умовою для формування навичок спрямованого регулювання процесів, які забезпечують якісні характеристики харчових систем. Cтуденти отримують детальні знання про склад, природу, будову та перетворення неорганічних і органічних сполук. У першому змістовному модулі студенти вивчають хімічний склад харчової сировини, продуктів її переробки та хімічних перетворень, які протікають в них при зберіганні та в процесі харчування людини, знайомляться із сучасними методами досліджень.
 
    Студенти 4 курсу приступили до занять з 19 вересня 2022 року та розпочали вивчення показників якості та безпечності мꞌясних напівфабрикатів на дисципліні «Контроль якості і безпеки продукції м'ясопереробної галузі».
 
   Навчання в офлайн режимі дає можливість студентам в повній мірі навчитися правильно сприймати та виконувати завдання, приймати складні технологічні рішення, повноцінно отримувати практичні навички.
    Кожне таке заняття робить студента все більш обізнаним та кваліфікованим. І всі ми разом, навчаючись робимо вклад у нашу Перемогу!!!
 
Анастасія Іванюта,
доцент кафедри технології м’ясних,

рибних та морепродуктів 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook