Студенти ННІ Енергетики, автоматики та енергозбереження, які опановують штучний інтелект в автоматизації та робототехніці, стали стипендіатами Німецької служби академічних обмінів

16 вересня 2022 року

    Війна завдала нам значних освітніх втрат, масштаби яких достеменно визначити важко. Йдеться не лише про зруйновані російськими загарбниками школи, університети та бібліотеки, а й про зруйновані освітянські плани.
    З початком російського масштабного вторгнення науково-педагогічні працівники працюють як в Україні, так і закордоном. Кожен на своєму “фронті”, реалізує свої навчальні та дослідницькі плани.
    Деякі українські науковці через війну сьогодні вимушено перебувають за кордоном. Європейські університети підтримали українських освітян, які тимчасово покинули батьківщину. Вони, не втрачаючи час за кордоном, продовжують займатися науковими дослідженнями та проводять онлайн-лекції для наших студентів. Однією з таких викладачів є професор кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка Наталія Заєць.

     За підтримки Німецької служби академічних обмінів (DAAD) Наталія Анатоліївна проходить стажування в Берлінському технічному університеті та читає онлайн лекції для бакалаврів і магістрів ННІ Енергетики, автоматики та енергозбереження, які торкаються проблем штучного інтелекту та машинного навчання для біотехнічних об’єктів.
    Саме за поданням Наталії Заєць, щоб підтримати кращих студентів, які зараз опановують курс лекцій з штучного інтелекту в автоматизації та робототехніці, Берлінський технічний університет та Німецька служба академічних обмінів організували стипендіальний грошовий фонд.

    Відбір студентів, які обрали вибіркову дисципліну «Робототехніка та штучний інтелект», здійснювався шляхом подання на конкурс своїх резюме та мотиваційних листів, в яких викладалися вміння та здібності щодо опанування дисципліною. Враховувались також життєві обставини, в які внаслідок війни потрапити студенти.
     Комісія обрала найкращих 16 студентів та призначила їм стипендією DAAD терміном на шість місяців. Розмір стипендії становить 200 євро на місяць.
Дуже приємно назвати цих студентів ННІ Енергетики, автоматики та енергозбереження: Баленко Мар'яна, Грипа Володимир, Мироненко Євгенія, Косик Віталій, Козловець Павло, Куліш Остап, Нікітін Андрій, Обрусний Владислав, Онисько Денис, Овсійчук Денис, Пархоменко Назар, Прокопенко Денис, Самовтор Андрій, Савчук Діанна, Семирозум Юрій, Загниборода Андрій.

    Щиро вітаємо студентів із отриманням стипендії!
    Нехай отриманий грант допоможе вам розкрити свою індивідуальність, розвинути таланти та удосконалити свою майстерність. Збережіть у собі спрагу до життя та знань, не бійтеся труднощів, прагніть досягти поставленої мети.
   Колектив інституту висловлює вдячність Німецькій службі академічних обмінів та Берлінському технічному університету за підтримку наших студентів в такий не простий для України час.

Семен Волошин,
заступник директора інституту

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook