Людина і нація. Час воїнів: Патріотизм творить великих людей і великі нації

17 вересня 2022 року

    15 вересня 2022 р. у читальній залі наукової бібліотеки відбулася друга творча зустріч «Людина і нація. Час воїнів» із заслуженим діячем мистецтв України, бардом, публіцистом, фахівцем з патріотичного виховання, ведучим сцени Євромайдану, волонтером Володимиром Гонським на тему «Патріотизм творить великих людей і великі нації». 

   Цього разу обговорювали тему патріотичності та її роль у формуванні нації. Цікаво було почути думки студентів нашого університету щодо розуміння патріотизму та його важливості саме зараз, під час війни.
    На початку зустрічі пролунала повітряна тривога, тому всі учасники, разом з гостем, перейшли в укриття та продовжили спілкування.

   У своєму виступі Володимир Гонський зазначив, що патріотизм – багатовимірна, багатокомпонентна, але цілісна система якостей особистості, яка об’єднує емоційно-почуттєву, інтелектуальну, діяльнісно-поведінкову сфери її існування. За висловом головного отамана військ Української Народної Республіки (УНР) Симона Петлюри, «патріотизм творить великих людей і великі нації», адже саме зараз, у важкій боротьбі за волю та незалежність, народжуються нові патріоти та герої свого часу.
    Не обійшлося, звісно і без славетної пісні січових стрільців «Ой, у лузі червона калина», яку жваво підхопили присутні.

    Іншою, не менш важливою, темою стала бесіда про мову, як чинник формування людини і нації. «Мова і патріотизм – це ті Божі та вселенські протосили, які програмують унікальність людини, нації та вмонтовують їх у вселюдський прогрес» – відмітив Володимир Гонський. Обговорили вислови окремих людей про «всьо равно» і «какая разніца», та погодилися з тим, що «ми не можемо ігнорувати і зраджувати мільйони найкращих, що віддали своє життя для того, щоб наш народ був самим собою». Тож, щоб не зраджувати своїх предків, ми повинні цінувати і розвивати свою мову, свою культуру.
    Після завершення повітряної тривоги в читальній залі бібліотеки наш гість подарував одній із учасниць заходу власну книгу з автографом.

    Такі зустрічі є вкрай важливими, особливо зараз, адже вони згуртовують сучасну українську молодь, тому плануємо і надалі продовжувати такі заходи у бібліотеці, залучаючи не лише старшокурсників, а й першокурсників.

Тетяна Кіщак,
директорка наукової бібліотеки

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook