ПРАКТИЧНІ ЗАНЯТТЯ АГРОБІОЛОГІВ В УКРАЇНСЬКОМУ ІНСТИТУТІ ЕКСПЕРТИЗИ СОРТІВ РОСЛИН В ПЕРІОД ОФЛАЙН ФОРМАТУ

15 вересня 2022 року
 
   Програма підготовки агрономів з дисципліни «Селекція та насінництво польових культур» передбачає один з модулів, який розглядає Державну кваліфікаційну експертизу, як ланку системи селекційно-насінницької роботи.
   В рамках співробітництва кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського НУБіП України та Українським інститутом експертизи сортів рослин в період очного навчання для студентів агробіологічного факультету з 5 по 9 вересня під керівництвом та за організації професора Жемойди Віталія та асистента Спряжки Романа були проведені практичні заняття на базі інституту.
   Розпочала практичні заняття для 1, 2, 3 та 4 груп агробіологічного факультету з ознайомлення студентів із структурою Державної служби з охорони прав на сорти рослин, роботою Українського інституту експертизи сортів рослин, зам. директора з наукової роботи, канд. с.-г. наук Світлана Гринів.
   З методикою проведення оцінки нових сортів та гібридів за якісними показниками основних сільськогосподарських культур ознайомила студентів завідувач хіміко-технологічною лабораторією інституту Алла Іваницька та співробітники лабораторії.
   Для прискорення селекційного процесу по створенню сортів та гібридів важливу роль відіграють сучасні методи молекулярно-генетичних досліджень: встановлення типовості та ідентифікація батьківських компонентів. Завідувач лабораторії молекулярно-генетичних досліджень, канд. с.-г. наук Лариса Присяжнюк продемонструвала майбутнім агробіологам схеми електрофорезу, ПЛР-аналізу, ампліфікації.
   З великою цікавістю та активною постановкою запитань студенти сприйняли інформацію науковців інституту. Досить актуальні та практичні питання цікавили студентів: Павла Герасименка, Ярослава Лисуна, Карину Таран та багатьох багатьох інших.
   Кафедра генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського щиро вдячна директору інституту Сергію Мельнику та науковим співробітникам інституту за надану можливість проведення практичних занять в лабораторіях інституту.
Роман Спряжка,
асистент кафедри генетики, селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook