Результати досліджень співробітників факультету ветеринарної медицини представлені на Всесвітньому конгресі з паразитології

14 вересня 2022 року
  За підтримки Світового товариства паразитологів, Датського товариства паразитологів і Скандинаво-Балтійського товариства паразитологів став можливим п’ятнадцятий із серії Всесвітніхконгресів з паразитології, що відбувся з 21-26 серпня 2022 року у місті Копенгаген, Данія.
 
   Тема конгресу – «Життя з паразитами» – охоплювала питання паразитології sensu lato та наближала її до повсякденного життя. Цього року конгрес відбувався у змішаному форматі з можливістю як очної, так і дистанційної участі. До міста Копенгаген для участі у конгресі приїхало понад тисячу паразитологів з усього світу. Ще більше учасників доєднались до участі у конгресі дистанційно.
 
   Серед цьогорічних доповідачів були і представники факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України. Так, до очної участі у Конгресі долучилась професор кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії Марина Галат, а дистанційно – представники кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії – аспіранти Владислава Сторожук, Анна Овчіннікова і Гліб Міхаровський; кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин – завідувач кафедри Олександр Вальчук і аспірант Богдан Нижник, а також кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К. Скороходька – доцент Марія Галабурда і асистент Валерія Юстинюк. Здійснення досліджень з питань неоспорозу і токсоплазмозу тварин різних видів, результати яких були представлені на Конгресі, стало можливим за підтримки колег з Данії у ході виконання спільного проєкту Жана Моне «Integration EU One Health framework and policies in Ukraine» («Інтеграція Єдиної системи охорони здоров'я та політики ЄС в Україні»). На цьому заходу науковці не тільки представили свої напрацювання широкому загалу колег, але й ознайомились із сучасними досягненнями у паразитології, зміцнили існуючі і встановили нові контакти.
 
 
   За результатами участі у XV Всесвітньому конгресі з паразитології учасники отримали відповідні сертифікати, а матеріали їхніх доповідей було опубліковано у виданнях Конгресу.
 
Микола Цвіліховський,
декан факультету ветеринарної медицини

    

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook