Англомовні групи в навчальному процесі факультету аграрного менеджменту - належна відповідь на виклики часу

13 вересня 2022 року

    Впродовж тривалого періоду на факультеті аграрного менеджменту успішно функціонують англомовні групи. Особливістю таких груп є те, що навчання в них здійснюється англійською мовою: науково-педагогічні працівники викладають, а студенти отримують навчальні матеріали та здають всі предмети англійською мовою.
   Потрібно сказати, що з кожним роком якість викладання у таких групах зростає, тому що і науково-педагогічні працівники факультету аграрного менеджменту, і студенти виявляють високий рівень мотивації щодо навчання та викладання у таких групах.
   Підводячи підсумки цьогорічної вступної кампанії, яка продемонструвала високу зацікавленість вступників щодо навчання у НУБіП України, зокрема, на спеціальностях 073 «Менеджмент» та 075 «Маркетинг», потрібно зауважити, що багато абітурієнтів при обранні вищого учбового закладу для отримання освіти одразу цікавилися саме навчанням в англомовних групах. Це можна пояснити, зокрема, прагненням отримати сучасну освіту з перспективних спеціальностей та удосконалити рівень знання англійської мови, не виїжджаючи з Батьківщини, більшими можливостями при працевлаштуванні та побудові кар’єри, а також намірами вступників брати участь у різноманітних міжнародних програмах, стажуваннях, практиках.
   Звісно, не всі вступники володіють англійською мовою на належному рівні, водночас, багато хто з них готовий прийняти виклик та спробувати навчатися саме в такому форматі, про що вони повідомляли представникам деканату під час проведених з ними співбесід. Дехто з опитаних прийняли таке рішення самостійно, декого переконували батьки, однак, загалом помітна тенденція до зростання бажаючих навчатися в англомовних групах.
   На факультеті аграрного менеджменту постійно збільшується і кількість науково-педагогічних працівників, що пройшли атестацію та викладають свої дисципліни англійською мовою. Викладачі активно наповнюють свої курси на загальноуніверситетській платформі Elearn та щорічно подають до друку підручники та навчальні посібники, курси лекцій, методичні рекомендації, удосконалюючи навчально-методичне забезпечення своїх англомовних курсів лекцій, практичних та семінарських завдань.
   В англомовних групах разом з українськими студентами навчаються студенти з інших країн світу. Наприкінці минулого календарного року на факультеті аграрного менеджменту навчались студенти з 14 країн світу, однак, підступний напад росіян на нашу країну та початок широкомасштабної війни загальмував процес вступу іноземців на факультет.
   Загалом, збільшення англомовної складової у навчальному процесі є не просто одним з інструментів залучення українських та іноземних вступників, але діяльністю, яка повністю відповідає європейському та євроатлантичному курсу України, внеском у її майбутнє. Готуючи молодь, яка вільно володіє мовами, ми не тільки збільшуємо можливості нашим випускникам, але сприяємо поширенню західних цінностей серед молодого покоління.

Катерина Алексеєва,
доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook