Вступна кампанія 2022: прийом заяв до магістратури триває

29 серпня 2022 року
   Якщо прийом на бакалаврат вийшов на фінішну пряму, то до магістратури він тільки виходить на пік.

   На сьогодні вже прийнято майже 3 тисячі заяв, і це навіть краще за показники минулого року на такий же день прийому заяв, говорить відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський. Маємо всі підстави для оптимізму, адже попереду ще три тижні для подачі документів.
  У кожного з потенційних магістрів своє бачення подальшого навчання – чи продовжити його за вже набутим фахом, чи віддати перевагу наявності двох дипломів за різними.
   Олег Кривохатько закінчив бакалаврат за спеціальністю «Транспортні технології», а в магістратуру йде на «Маркетинг». І має для того свої підстави: його батько свого часу закінчував Національний аграрний університет саме за цим фахом і зараз працює в транспортній службі Кабінету Міністрів України. Тож для кар’єрного зростання ліпше мати два дипломи, солідарні вони.

   А от для практика Володимира Полюховича, головного агронома з агрофірми «Красний забойщик» з-під Кривого Рогу, навчання у магістратурі – процес набуття нових знань і вмінь. На його думку, вони доповнять відповідну освіту бакалавра, отриману в Дніпропетровському аграрному університеті. А ще він готує собі «нові кадри»: маленьке янголятко Маринка без тата нікуди, тож сьогодні вона у приймальній комісії НУБіП.

   У Вадима Коляди картина своя: закінчивши магістратуру з технології вирощування і переробки продукції тваринництва, стажувався у Данії. А зараз вирішив доповнити освіту і прийшов подати документи на спеціальність «Водні ресурси та аквакультура».

   Тож, повторимося, у кожного свої резони.

Ірина Кушніренко
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook