Стартувало поселення студентів в гуртожитки НУБіП України

12 серпня 2022 року
   НУБіП України один з перших навчальних закладів, який відновив освітній процес за умов воєнного стану. Керівництво університету забезпечили безперебійну життєдіяльність кампусу, ставши вірною опорою студентам, що проживали в гуртожитках у період активних бойових дій у околицях Києва та області.

   На жаль, в країні війна триває, але суспільство має продовжувати жити, молодь здобувати якісну освіту та опановувати практичні навички. Завдяки неоціненному досвіду, зваженим та обґрунтованим рішенням, ректора університету Станіслава Ніколаєнка та членам ректорату вже з 15 серпня розпочнеться навчальний процес, який відбуватиметься у змішаній формі (дистанційно та очно).
   Сьогодні, 12 серпня 2022 року, у студентському містечку Національного університету біоресурсів і природокористування України розпочалось поселення студентів 2, 3, 4 курсів та студентів магістратури другого року навчання. З самого ранку на території студентського містечка перебувають десятки студентів, які приїхали на поселення. Проте, зазначимо, що у порівняні із минулим роком кількість мешканців зменшилась, війна внесла свої корективи…

   Для запобігання скупчення студентів, які приїжджають із родичами та організованої процедури поселення, комісії в гуртожитках працюватимуть упродовж трьох днів. Члени Комісії працюють, як єдиний механізм: злагоджено та дружно, для досягнення якнайкращого результату.
   Студентка факультету харчових технологій та продукції АПК, яка навчається на третьому курсі, з якою нам вдалося поспілкуватись, розповідає, що кардинальних змін щодо процедури поселення немає. В гуртожитку все організовано, старшокурсники допомагають під час оформлення документальної частини, інформують про місце розташування та схему руху до укриття. Нажаль є одна різко інша реальність…. тепер окрім інструктажів з пожежної безпеки, ознайомлення із Правилами внутрішнього розпорядку в гуртожитках університету нам розповідають про Загальні правила поведінки мешканців гуртожитків студентського містечка в умовах воєнного стану та ознайомлюють із Алгоритмом дій при сигналі «Повітряна тривога!»

   Сергій Стецюк, директор студентського містечка, під час поселення, багато розмовляє із батьками та студентами, відповідає на різноманітні запитання, іноді провокативні. Розуміє їхнє занепокоєння, але нажаль цьому поколінню потрібно навчатися у час воєнного стану, а нам ще більше працювати на результат.

   

     ННЦ виховної роботи і соціального розвитку на чолі з Геннадієм Ржевським долучився до поселення студентів, надаючи психологічну допомогу. Бажаючі також мали змогу оволодіти методами опанлвування відчуття страху.

     З усієї країни, студенти повертаються в гуртожитки, всупереч усім перешкодам. Дякуємо ЗСУ за можливість гідно зустрічати мешканців у стінах студентських гуртожитків!
   Перший день поселення пройшов успішно, працюємо далі…

Мирослава Терлецька, Марта Колич,
фахівці студентського містечка 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook