Працівники лісгоспів збирають дані про знищені ліси Лиманщини та готуються до судів з рф

15 червня 2022 року
ДЕНЬ

Вже третина лісів навколо Лимана знищена лісовими пожежами внаслідок обстрілів російських окупантів. Кожний вибух трощить десятки дерев та “ранить” осколками стовбури тих, які встояли. Використовувати їх потім не можна буде. Все це працівники лісгоспів фіксують та готуються обчислювати шкоду. Аби Росія заплатила.

Про це Вільному радіо розповідає директор держпідприємства “Лиманське лісове господарство” Олексій Приходько.

“Ми збираємо інформацію про пошкодження, які були завдані агресією Російської Федерації проти нашої держави нашому підприємству. А саме вся шкода буде складатися з безпосередньої шкоди, нанесеної інфраструктурі (пошкодження будівель, споруд, знищене обладнання, машини та механізми). Пошкоджена наша центральна контора та гаражі. Розграбоване офісне обладнання”, — розповідає Олексій Приходько.

За словами Олексія Приходька, в гаражах було все необхідне для гасіння лісових пожеж. Всю систему охорони лісів від пожеж треба буде після звільнення цієї території відновлювати.

“Це 6 пожежних автомобілів, шанцевий інструмент, вогнегасники, протипожежні модулі та інше, що необхідно для пожежогасіння у сфері охорони лісів”, — перелічує посадовець.

За словами Олексія Приходька, зруйновані 2 лісництва та ще 2 частково пошкоджені.

“Повністю зруйнована контора Ямпільського лісництва, центральна контора та гаражі, Лиманське лісництво — частково. Насіннєво-селекційний центр, який ми побудували торік, зруйнований частково. Там були окремі “прильоти” у цех висівання насіння та теплицю. У Дробишевському лісництві також були прильоти — немає вікон, дверей, покрівлі та гаражів”, — розповідає посадовець.

 

Джерело: День. https://day.kyiv.ua/uk/news/150622-pracivnyky-lisgospiv-zbyrayut-dani-pro-znyshcheni-lisy-lymanshchyny-ta-gotuyutsya-do

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook