Бакалаври з туризму успішно захистили кваліфікаційні роботи

13 червня 2022 року
   З 6 червня 2022 р. по 9 червня 2022 р. на кафедрі готельно-ресторанної справи та туризму ННІ неперервної освіти і туризму працювала екзаменаційна комісія по захисту бакалаврських кваліфікаційних робіт студентів спеціальності 242 «Туризм».
 
     Відповідно до наказів Національного університету біоресурсів і природокористування України від 10 травня 2022 р. №173 «З» та №174 «Д» була створена екзаменаційна комісія для проведення атестації випускників освітньо-професійної програми підготовки фахівців освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 242 «Туризм» заочної і денної форм навчання на підставі рішення вченої ради НУБіП України від 28.12.2021 р. (протокол №5) щодо затвердження голів екзаменаційних комісій НУБіП України на 2022 р.
     Екзаменаційна комісія працювала у складі:
  • Байдала В.В., завідувач кафедри економіки, д.е.н., професор – голова комісії;
члени комісії:
  • Левицька І.В., завідувач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму, д.е.н., професор;
  • Москвічова О.С., доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму, к.е.н., доцент;
  • Кудінова І.П., доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму, к.е.н., доцент;
  • Микицей Т.Д., заступник директора з навчальної а виховної роботи ННІ неперервної освіти і туризму, к.е.н., доцент;
  • Кузик Н.П., доцент кафедри обліку та оподаткування, к.е.н. – секретар комісії.
 
 
 
     В умовах воєнного стану, на жаль, захист відбувався в онлайн форматі на платформі Webex.
     Свою роботу із захисту бакалаврських кваліфікаційних робіт екзаменаційна комісія розпочала з привітального слова голови комісії Вікторії Байдали, яка побажала усім учасникам успішно презентувати результати виконаних досліджень.
Тереза Микицей ознайомила присутніх із організаційними питаннями проведення захисту, зокрема послідовністю та регламентом захисту тощо.
     Інна Левицька, повідомила присутнім, що бакалаврські кваліфікаційні роботи, були вчасно здані на кафедру, пройшли перевірку на плагіат, в наявності є позитивні рецензії зовнішніх рецензентів та відгуки керівників. 
 
 
     Карина Жук розпочала свою доповідь словами української письменниці та поетеси Ліни Костенко:
Буває, часом сліпну від краси.
Спинюсь, не тямлю, що воно за диво,–
оці степи, це небо, ці ліси,
усе так гарно, чисто, незрадливо,
усе як є – дорога, явори, усе моє,
все зветься – Україна.
Така краса, висока і нетлінна, що хоч спинись і з Богом говори.
     Ці слова Ліни Костенко дуже влучно характеризують нашу Україну, в якій є величезний потенціал для розробки національних туристичних продуктів.
     Студенти представили свої доповіді і презентаційні роботи, що охоплювали широке коло актуальних питань з туристичної галузі, та є підсумовуванням набутих навичок, знань та умінь. Крім того, студенти могли проявити свою майстерність подавати матеріал наочно.
     У своїх бакалаврських кваліфікаційних роботах здобувачі вищої освіти показали вміння аналізувати досліджувану проблему, логічно та грамотно викладати свої думки у науковому стилі, обирати та застосовувати різноманітний інструментарій дослідження, дотримуватись академічної доброчесності. Кваліфікаційні роботи насичені графічним матеріалом, який дозволяє краще сприйняти і зрозуміти тему проведеного дослідження.
    Відповідно до протоколу захисту бакалаврських кваліфікаційних робіт, студенти мали можливість представити ілюстрований матеріал, у якому висвітлили актуальність теми випускної кваліфікаційної роботи, обґрунтували її вибір, ознайомили присутніх з метою та завданнями дослідження, а також презентували основні результати роботи. Захист робіт пройшов активно, з ретельним обговоренням питань, які висвітлювались у роботах. Членами екзаменаційної комісії було відзначено високу підготовку здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 242 «Туризм» у вирішенні поставлених завдань. Під час обговорення робіт, кожен студент міг почути як про недоліки, так і про переваги своєї роботи. В процесі онлайн-спілкування студенти відповіли на зауваження та поставлені питання, змогли продемонструвати теоретичні знання та практичні навички з туристичної діяльності. Продовж роботи комісії відчувався позитивний настрій та доброзичливі настанови на майбутню професійну чи наукову діяльність.
 
    На високому професійному рівні були представлені роботи Михайла Безрутченко, Ірини Дранко, Карини Жук, Ярослави Середюк, Олександри Хрещенко, Ані Артеменко, Єлизавети Верети, Вадима Мороза, Владислава Нестерука, Дарії Машовець, Богдана Матковського та Ольги Хоменко. Здобувачі ОС «Бакалавр» обрали актуальні і цікаві теми дослідження, зокрема: розробка туристичного бренду та інноваційного продукту культурно-пізнавального туризму, медичного туризму,формування системи маршрутів екологічного, сільського (зеленого) та гастрономісного туризму; мобільні технології в просуванні туристичного продукту на міжнародний ринок; система логістичного управління міжнародного туристичного оператора;розвиток франчайзингової мережі туристичних агентств;просування мега-івентів та івент-маркетинг міжнародного туристичного оператора;брендинг туристської дестинації та багато інших.  
 
  Екзаменаційна комісія оцінила рівень сформованості загальних та професійних компетенцій, набутих студентами у процесі опанування навчального та практичного матеріалу під час виконання кваліфікаційних досліджень.
    Символічно, що останніми захищались Богдан Матковський та Ольга Хоменко, які напередодні стали подружжям. Ольга Хоменко представила до уваги присутніх роботу на тему «Розвиток туристичного потенціалу Запорізької області», в якій розповіла про незвідані туристичні куточки славетної козацької землі і запросила всіх після нашої Перемоги відвідати її рідне місто Бердянськ, яке сьогодні поки що окуповане ворогом. Тож Перемога буде за нами і нашому роду не буде переводу!
 
 
Вітаємо здобувачів вищої освіти за спеціальність 242 «Туризм» з успішним захистом бакалаврських кваліфікаційних робіт!
 
Чекаємо у магістратурі на освітніх програмах
«Міжнародний туристичний бізнес» та
«Управління туристичним та готельно-ресторанним бізнесом»!
 
Миру нам і Перемоги!
 
Інна Левицька,
завідувач кафедри
готельно-ресторанної справи та туризму 

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook