Шевчук Людмила Миколаївна
Професор кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка, доктор сільськогосподарських наук, член-кореспондент Національної академії аграрних наук України
Шевчук Людмила Миколаївна
Тел.: (044) 527 05 59
Електронна пошта: [email protected] [email protected]
Вища освіта: Українська ордена Трудового Червоного прапора сільськогосподарська академія, спеціальність агрономія, кваліфікація - вчений агроном.1989 р.
Тема кандидатської роботи «Особливості формування якості плодів яблуні у Південному Поліссі України». Спеціальність: Плодівництво 06.01.07. Спеціалізована вчена рада Д 26.004.04, 2003 р.
Тема докторської дисертації «Наукові основи формування споживчого комплексу плодів ягідних культур в Україні». Спеціальність: Плодівництво 06.01.07. Спеціалізована вчена рада Д 27.375.01, 2013 р.
Дисципліни за викладання яких є відповідальною: Плодівництво.
Участь у державних НТП: «Створення екологічно-адаптивних генотипів обліпихи крушиноподібної для інтенсивного садівництва» (2018-2019 рр.) та «Науково-обґрунтоване використання плодів малопоширених плодово-ягідних культур з метою виготовлення продуктів здорового харчування» (2021 р.) за фінансування МОН України. Керівництво НДР згідно Україно-ізраїльського проекту: «Зменшення загару та гіркої ямчастості плодів яблуні у період зберігання з використанням попередньої обробки низькою концентрацією кисню ” (2009-1010 рр.)
Керівництво державними програмами: «Розробити сучасні інтенсивні ресурсозберігаючі екологічно безпечні технології виробництва та зберігання і переробки плодів і ягід» №ДР 0196U18182 та «Розробити методи підвищення лежкоздатності плодів на основі прогресивних технологічних прийомів їх виробництва” №ДР 0101U007539 (2006-2010 рр.); «Вивчити вплив грунтово-кліматичних умов регіону вирощування на формування якості плодів ягідних культур» 104U004128 та «Вивчити вплив агротехнічних прийомів вирощування на екологічну безпечність та якість плодів, ягід і продуктів їх перероблення» 0111U003167 (2011-2015 рр.); «Встановлення фізико-хімічних закономірностей лежкості плодів при застосуванні біоактивних речовин для їх передзберігальної обробки» №ДР0121U100723та «Дослідження хіміко-технологічного потенціалу плодів плодових та ягідних порід для створення продуктів перероблення з підвищеною нутрієнтною цінністю» №ДР 0121U100725(2021-2025 рр.)
Автор більше 200 публікацій, з яких 120 у наукових фахових виданнях, 5 монографій, 3 методики, 36 Національних стандартів на плоди свіжі та способи їх зберігання. Голова підкомітету «Продукція садів» ТК 179 «Продукція садів, виноградників і виноробна продукція». Заступник голови спеціалізованої вченої ради Д 27.375.01.