Сучасні підходи до інноваційного менеджменту та його обліково-фінансове забезпечення

26 травня 2022, 11:28
   Технічний університет Ілдіз» - м.Стамбул (Туреччина) спільно з Національним університетом біоресурсів і природокористування України (кафедра фінансів) з 15 травня 2022 року розпочали наукове стажування за напрямком «Сучасні підходи до інноваційного менеджменту та його обліково – фінансове забезпечення» для викладачів ЗВО.
        Стажування розпочато на базі інформаційної платформи ZOOM та буде тривати протягом трьох місяців.

     Метою наукового стажування є підвищення рівня теоретичної та практичної підготовки, проведення авторських досліджень з використанням сучасного обладнання і технологій, опанування новітніх методів викладання, набуття досвіду провадження науково-дослідної діяльності, забезпечення інформаційного обміну між університетами та розширення наукових контактів.
    До стажування долучилися викладачі Національного університету біоресурсів і природокористування України, Вінницького національного аграрного університету, Національного університету харчових технологій та Київського національного торгівельно – економічного університету.

      З вітальним словом до учасників звернулася завідувач кафедри фінансів НУБіП України Надія Давиденко, яка зазначила, що сучасні виклики, в яких наразі перебувають українці, науці та підвищенню кваліфікації не завада, адже захистити себе зможе лише освічена нація. У час стрімкого розвитку технологій інноваційність в освітньому процесі – важлива складова конкурентоздатності закладу вищої освіти. Впровадження нових дисциплін, продиктованих потребою часу, та актуалізація чинних освітніх програм передбачають підвищення рівня викладання, його відповідність критеріям якісної вищої освіти. Не дивлячись на певні обмеження щодо повноцінного навчального процесу, викладачі завдяки сучасних технологіям мають змогу обмінятися досвідом викладання економічних дисциплін, розглянути структуру курсів та удосконалювати їх. Також вона подякувала Технічному університету «Ілдіз»за співпрацю та надання нашим викладачам унікальної можливості з набуття теоретичного і практичного досвіду з управління, економіки та фінансів у провідному вузі Туреччини.

      Привітав учасників також і директор ННЦ міжнародної діяльності Олександр Лабенко, який зазначив, що умови, що склались в країні з початку військової російської агресії, значно ускладнили здійснення стажування, навіть у порівнянні з карантинними обмеженнями під час пандемії короновірусу. Український та світовий ринок праці вже не буде таким як раніше. Якщо до цього ми напряму залежали від зовнішньої кон'юнктури, то сьогодні саме війна в Україні змінює попередні парадигми і принципи, за якими функціонувала як економіка, так і ринок праці. Ми віримо в перемогу і в те, що після війни будуть затребувані висококваліфіковані викладачі, а для цього потрібно постійно навчатися.

    Співорганізатор з турецької сторони професор Фазіль Каікчі, завідувач кафедри економіки економічного факультету розповів про історію університету, познайомив з його інфраструктурою, напрямками наукових досліджень, розкрив питання співпраці з іншим країнами, представив графік проведення стажування та поспілкувався з кожним учасником особисто.

    Далі перейшли до розгляду питань, що стосувалися теми «Інноваційні освітні технології: Європейський досвід та його впровадження в підготовку фахівців з обліку та фінансів». Тема лекції викликала жваву дискусію серед учасників.

       Учасники стажування з нетерпінням будуть очікувати наступних цікавих лекцій та корисного спілкування з професорами одного з найкращих університетів Європейської спільноти. Наукове стажування буде продовжено на наступному тижні, де будуть розглянуті тематики фінансового циклу, зокрема: інноваційна та інвестиційна діяльність в системі управління; фінансова підтримка ЄС. Європейський Союз та програми міжнародних організацій; міжнародне оподаткування та інші.

 
Наталія Шевченко,
доцент кафедри фінансів

 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook