Триває робота науково-навчальних гуртків кафедри

2 травня 2022 року

Ми вже інформували наукову громадськість про роботу науково-навчальних гуртків кафедри міжнародних відносин і суспільних наук та їх членів в умовах військової навали. Дійсно, попри війну і пов’язані із нею зрозумілі складнощі, потяг бакалаврів-міжнародників до наукового осмислення й аналізу найболючіших проблем сучасних міжнародних відносин, ролі України у світовій спільноті не тільки не вщухає, а й часом набуває нових обертів та забарвлення, що їх не завжди помічаєш у мирні часи.
Це ще раз стало вочевидь на черговому засіданні гуртка «Інформація і політика», яку молоді науковці присвятили обговоренню інформаційних засад ведення збройної боротьби із агресором на тлі відстоювання геополітичного інтересу України і геополітичної ситуації у світі в цілому після розв’язаної Путіним та його поплічниками війни.
З повідомленням на цю тему виступив активіст гуртка, активний учасник студентського волонтерського руху м. Києва, бакалавр групи МВ 19003 б Роман Мороз. Треба сказати, що його виступ охоплював проблеми, що вони є скоріш пов’язані із темою «Інформація і Геополітика», оскільки йшлося саме про інформаційний чинник у геостратегії сьогодення, про історичні корені сьогоднішніх війн взагалі і, головне, війни України з Росією.

     

В обговоренні взяли саму активну участь майже усі присутні, причому примітно, на наш погляд, що більшість виступів, тез та реплік були із використанням біохевіористського підходу при користуванні структурно-функціональним методом у дослідженні стану, що склався на теперішній час.
Звертає на себе увагу те, що учасники дискусії, крім безпосереднього обговорення предмету зборів, розповідали про власну участь та зусилля у всенародному спротиві агресорові.
Зрештою, всебічно проаналізувавши військово-політичну та міжнародну ситуації, що вони склалися на сьогоднішній день, студенти ще раз дійшли висновку про неминучість перемоги над ворогом і реалізації нашою країною головної мети у цій війні: збереження національної ідентичності та існування власної Батьківщини як геополітичного та геостратегічного завдання.

 

 

Валерія Мариніч, студентка групи МВ 19003 б,
Сергій Асатуров, науковий керівник гуртка

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook