Триває робота науково-навчальних гуртків кафедри

2 травня 2022 року

Ми вже інформували наукову громадськість про роботу науково-навчальних гуртків кафедри міжнародних відносин і суспільних наук та їх членів в умовах військової навали. Дійсно, попри війну і пов’язані із нею зрозумілі складнощі, потяг бакалаврів-міжнародників до наукового осмислення й аналізу найболючіших проблем сучасних міжнародних відносин, ролі України у світовій спільноті не тільки не вщухає, а й часом набуває нових обертів та забарвлення, що їх не завжди помічаєш у мирні часи.
Це ще раз стало вочевидь на черговому засіданні гуртка «Інформація і політика», яку молоді науковці присвятили обговоренню інформаційних засад ведення збройної боротьби із агресором на тлі відстоювання геополітичного інтересу України і геополітичної ситуації у світі в цілому після розв’язаної Путіним та його поплічниками війни.
З повідомленням на цю тему виступив активіст гуртка, активний учасник студентського волонтерського руху м. Києва, бакалавр групи МВ 19003 б Роман Мороз. Треба сказати, що його виступ охоплював проблеми, що вони є скоріш пов’язані із темою «Інформація і Геополітика», оскільки йшлося саме про інформаційний чинник у геостратегії сьогодення, про історичні корені сьогоднішніх війн взагалі і, головне, війни України з Росією.

     

В обговоренні взяли саму активну участь майже усі присутні, причому примітно, на наш погляд, що більшість виступів, тез та реплік були із використанням біохевіористського підходу при користуванні структурно-функціональним методом у дослідженні стану, що склався на теперішній час.
Звертає на себе увагу те, що учасники дискусії, крім безпосереднього обговорення предмету зборів, розповідали про власну участь та зусилля у всенародному спротиві агресорові.
Зрештою, всебічно проаналізувавши військово-політичну та міжнародну ситуації, що вони склалися на сьогоднішній день, студенти ще раз дійшли висновку про неминучість перемоги над ворогом і реалізації нашою країною головної мети у цій війні: збереження національної ідентичності та існування власної Батьківщини як геополітичного та геостратегічного завдання.

 

 

Валерія Мариніч, студентка групи МВ 19003 б,
Сергій Асатуров, науковий керівник гуртка

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook