Відкрита лекція доцента Тетяни Таран прочитана на високому рівні
ПРОВЕДЕНО ВІДКРИТУ ЛЕКЦІЮ З ДИСЦИПЛІНИ «ГІГІЄНА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ»
31.03.22 для студентів ОС «Магістр» 4 року навчання (спеціальність 211) на першій парі о 8.30 відбулася відкрита лекція доцента Таран Т. В. з дисципліни «Гігієна харчових продуктів» на тему: «Санітарно-гігієнічні умови отримання високоякісного молока».
Лекція була присвячена вивченню сучасних підходів щодо отримання молока якості, що відповідає екстра ґатунку, оскільки саме молоко такої якості використовують як харчовий продукт у розвинених країнах світу.
Розглянуто було ряд чинників, які можуть погіршувати основні якісні показники молока. Зокрема представлено вимоги до облаштування ферм старого і нового зразків, до корівників, доїльних залів, роботів для доїння, вимоги до підготовчих етапів доїння, важливість виконання 12 золотих правил доїння, розроблених фірмою DeLaval, яка постачає своє обладнання на молочні ферми України.