Софія Должко з Камінь-Каширського планує вступити на спеціальність 081 «Право»

3 лютого 2022 року
     Учениця Камінь-Каширської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, що на Волині, Должко Софія планує вступати на юридичний факультет НУБіП України.
  • Софія, розкажи кілька слів про себе.

     — Я народилася і виросла у місті Камінь-Каширський, де й зараз проживаю з батьками і молодшою сестрою. Навчаюся в Камінь-Каширській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2. Я планую вступити на юридичний факультет на спеціальність право. Відвідую "Школу знавців права", в якій проводять онлайн-вебінари викладачі юридичного факультету НУБіП України.

  • Звідки Ви дізнались про НУБіП України та про юридичний факультет?

     — Про НУБіП України я дізналася від друзів, які навчаються в університеті. Крім того я бачила у Facebook дописи про те, що розпочинає свою діяльність "Школа знавців права". Ці інформація мене зацікавила і я зареєструвалася на курс. Протягом п'яти тижнів ми були учасниками онлайн-вебінарів. Лектори нам розповідали про актуальні питання права. Живе спілкування, затишна атмосфера, високий професіоналізм викладачів університету переконали мене в тому, що слід зупинити свій вибір саме на юридичному факультеті НУБіП України.

  • Що вас спонукало обрати фах юриста?

     — Юрист як медик. Його головне завдання не нашкодити, а допомогти. Юрист – це професіонал, який стоїть на сторожі закону. Відмінно розбираючись в правової документації, він захищає інтереси громадян, які звернулися до нього за допомогою. Юристи працюють в різних міністерствах і відомствах, займаються нормотворчої діяльністю, тобто безпосередньо «складають», розробляють формулювання законів, постанов, указів. Також вони редагують і переглядають зміст правової документації. Юристи високого класу працюють в суді, прокуратурі, поліції, що наглядають органах, також в податковій і митній службах. Вони захищають громадський порядок, попереджають і розслідують правопорушення.
     Щоб стати затребуваним на ринку правових послуг, необхідно постійно поповнювати багаж знань, скрупульозно відстежувати зміни в законах, постановах, нормативних актах. Досвідчений юрист звикає до складних, часто неоднозначним формулюванням документів.
     Спеціальність 081 "Право" є перспективною та відкриває широкі можливості при подальшому працевлаштуванні, оскільки передбачає широкий спектр можливостей від працівника юридичного відділу до адвоката, нотаріуса і навіть судді.

  • Які маєте плани на майбутнє, що Ви очікуєте від навчання в НУБіП України?

     — Я сподіваюсь скласти ЗНО з високими балами та вступити на навчання до НУБіП. Ще з дев'ятого класу мене зацікавив фах правника, тому планую здобути освіту юриста. Від навчання очікую позитивних вражень, гарних знань, що дозволять мені здійснити мою мрію і зреалізуватися в житті. Звісно це нелегкий шлях. Проте я сповнена рішучості. Бажання в мене є, а викладачі і Університет мені в цьому допоможуть.

  • Що ж Софія, бажаємо Вам успіхів!

Розмову провела доцент кафедри
теорії та історії держави і права
Людмила Протосавіцька

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook