Понад 100 одиниць нової техніки отримали лісгоспи

23 грудня 2021 року
Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Сьогодні відбулося вручення протипожежної техніки лісовим господарствам. У заході взяли участь заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Шахматенко та голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець.

Новий транспорт, телевізійні системи спостереження, тепловізори будуть використовуватися для охорони лісу від пожеж та браконьєрів. Усього понад 100 одиниць нової техніки, яку закупило Держлісагентство, попрямували сьогодні до лісових господарств.

“Кліматична криза, посуха та поривчасті вітри є одними з головних причин втрати лісів. Торік Україна внаслідок масштабних пожеж втратила понад 100 тис. гектарів лісових насаджень. Із них майже 75 тис. га це ліси, підпорядковані Держлісагентству. Тому цього року серед головних завдань для Міндовкілля стали реалізація системних заходів задля запобігання пожежам та браконьєрству. Серед них - створення низки регуляторних актів, проведення навчань, розбудова системи раннього виявлення лісових пожеж та реагування на можливі загрози браконьєрства”, - зауважив Роман Шахматенко.

“Своєчасне виявлення загорянь, оперативне реагування на них та організація дій протипожежних сил та засобів - пріоритетні завдання Держлісагентства. У порівнянні з 2020 роком, середня площа однієї пожежі зменшилася в 64 рази. На цьогорічні позитивні показники, у тому числі, вплинуло оперативне і професійне реагування працівників галузі та оновлення матеріально-технічної бази”, - підкреслив голова Держлісагентства Юрій Болоховець.

Частина протипожежного обладнання придбана за рахунок нещодавно виділених Урядом коштів, а частина - за «розблоковані» мисливські кошти, які накопичувалися на рахунках близько 10 років та отримані за дозвільні документи від користувачів мисливських угідь.

Серед техніки, яка вже попрямувала у лісгоспи:

  • 20 автомобілів з повною комплектацією пожежним обладнанням для пожежних бригад лісгоспів;
  • 9 пожежно-спостережних щогл;
  • 9 телевізійних систем спостереження;
  • 37 транспортних засобів спеціалізованого призначення типу «пікап»;
  • 27 тепловізорів;
  • 24 квадроцикли;
  • 1 патрульний човен;
  • 1 квадрокоптер з тепловізійною камерою.

 

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України. https://mepr.gov.ua/news/38688.html

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook