3 грудня - Всесвітній день комп'ютерної графіки

3 грудня 2021 року

 

3У третій день грудня своє свято традиційно відзначають комп'ютерні графіки та дизайнери всього світу. Ідея його проведення належить компанії Alias. Дата цього свята була обрана невипадково — вона єдина в році починається зі знакового поєднання символів: 3D (3December).

1

Першу компанію під назвою "Evans & Sutherland" з виробництва комп’ютерної графіки заснували ще в 1968-му році. Одним з її засновників був американський вчений у галузі інформатики Айвен Сазерленд. Він також був піонером інтернету. Ще будучи аспірантом, Айвен написав програму Sketchpad, яка дозволяла створювати простенькі тривимірні об’єкти. До речі, перша комерційна 3D програма для комплексного 3D-моделювання, була вартістю близько 100 000 $.

2

Викладачка циклової комісії Фізико-математичних дисциплін та інформаційних технологій Ірина Кізима разом зі студентами групи К-11м провела бесіду на тему «Комп’ютерна графіка». Було цікаво та корисно дізнатись потрібну інформацію. Адже, світ комп’ютерної графіки вражає. Він схожий на дивовижну безодню, куди хочеться впасти. З посмішкою і захопленням, з радістю і здивуванням. Це той вимір, де завмирає серце, а очі розширюються і втрачають будь-які межі!

54

Ірина КІЗИМА

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook