Карантинні умови не є перешкодою для проведення різноманітних заходів Студентською організацією ФВМ

26 листопада 2021, 15:00

Карантинні умови не є перешкодою для проведення різноманітних заходів, зокрема для наукового сектора і літературної студії «Фенікс». Стало вже доброю традицією проводити вікторини, адже ті, у свою чергу, сприяють усебічному розвитку студентів, прикрашають дозвілля та ще й дають змогу отримувати додаткові бали. Це чудова змога не лише покращити свій стипендіальний рейтинг, а й цікаво подискутувати, збагатитись новими знаннями та приємними враженнями.
Науковий сектор до Дня козацтва (14.10) провів тематичну вікторину в двох частинах, завданням першої було відгадати українських гетьманів та козацьку символіку, зашифровану за допомогою … емоджі. Так-так, класичні смайлики змусили наших студентів добряче попрацювати і згадати історію України. А друга частина полягала у тому, аби в тестовій формі відгадати цікаві факти про козацьку державу.
День української писемності та мови (09.11) теж не минули увагою, тому завданнями тематичної вікторини було розгадати цікаві факти про солов’їну, а також подолати жах ЗНО-шника – відмінювання числівників. Варто зауважити, що майбутні лікарі ветеринарної медицини «підкорили» морфологічну «родзинку».
Літературна студія «Фенікс» не стоїть осторонь від розвитку студентів, тому учасники частенько проводять тематичні вікторини. Зокрема, 1 жовтня зашифровані назви книжок за допомогою емоджі змусили студентів добряче помізкувати, а невідомі факти про літературну діяльність відомих письменників та, здавалося, знані зі шкільної парти твори, вразили і розширили світогляд.

 
21 жовтня майбутні ветеринари спробували за поданим описом визначити твір. Завдання не з простих, адже перевіряло ерудованість і начитаність студентів, не обмежуючись лише української літературою. «Чоловік на ім’я Уве», «Портрет Доріана Грея», «Звіяні вітром» та інші забезпечили цікаве дозвілля, збагатили скарбничку вподобаних творів.

15 листопада вікторина з коротеньким описом до книг і фільмів викликала ажіотаж серед студентів, адже за ключовими словами перевірялось знання саме сюжету, тому мимовільно прочитана назва не рятувала.

 


Насамкінець варто зауважити, що проведення вікторин – це чудовий досвід для студентів, оскільки мета полягає у всебічному розвитку та приємному дозвіллі. Знання історії, української мови і літератури, зарубіжної літератури теж формують освічену молодь – майбутнє України, а це завдання не з простих, але надзвичайно приємних.

Ничипорук Софія, голова наукового сектору та
учасниця літературної студії «Фенікс»

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook