Наукова та фахова школа кафедри землеробства та гербології

4 листопада 2021 року

 

Агробіологічний факультет має історичні традиції з підготовки фахівців зі спеціальності «Агрономія». Випускники факультету займали і займають високі державні та фахові посади в країні. Вчорашні випускники і сьогоднішні студенти агробіологічного факультету вивчають досвід своїх колег і наслідують їх. Особливу турботу з підготовки кваліфікованих фахівців з агрономії проявляє кафедра землеробства та гербології (завідувач кафедри Семен Танчик).

Додаткові теоретичні й практичні знання і навички студенти отримують через студентський науковий гурток «Землероб». Особливу увагу студенти приділяють питанням наукових досліджень та проходження виробничих практик у передових господарствах України та зарубіжних компаніях.


Зацікавленість до цього гуртка студенти проявляють з першого року навчання за ОС «Бакалавр». Отже, студент через науковий гурток отримує додаткові знання з законів природи, агрономії, землеробства, гербології, управління факторами життя рослин та технологіями вирощування культур.

Наслідки таких фахових знань не забарилися чекати. Так, з 2018 року і по теперішній час в Україні проводиться конкурс з виявлення кращого молодого агронома України. Організаторами і партнерами якого є провідні аграрні компанії світу: «КВС Україна», «РАЖТ-Семенс Україна», асоціація «Дунайська соя», австрійський аграрний кластер компанії «Амазоне» та інші.


Першим переможцем конкурсу «Молодий агроном України» в 2018 році став випускник кафедри Камінський Андрій (наук. керівник Бабенко А. І.). В 2021 році до дня працівника освіти був проведений черговий конкурс з вище вказаної номінації. Переможцем цьогорічного конкурсу став магістр першого року Головченко В’ячеслав (наук. керівник Танчик С. П.) за що запрошений з місячною поїздкою до Австрії. Слід відмітити, що 2021 рік для В’ячеслава був знаменним. В цьому році він отримав диплом з відзнакою ОС «Бакалавр» за спеціальністю «Агрономія», отримав військове звання молодшого лейтенанта, вступив до магістратури за спеціальністю «Агрономія» з високим рівнем фахових знань та англійської мови.


Наш університет пишається такими студентами та випускниками і зичить їм міцного здоров’я та творчих успіхів для розвитку нашої країни! Запрошуємо молоді таланти в родину землеробів.

Семен Танчик,

завідувач кафедри землеробства та гербології, професор

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook