Культурне просвітництво та позитивні враження під час карантину студентів кафедри КН

1 May 2021, 10:00
Віртуальні музеї світу

Подорожувати та відвідувати культурні місця та пам’ятки можна навіть під час карантину!
Десятки музеїв, природних парків, звіринців та навіть океанаріумів дозволили кожному охочому зазирнути до них в гості абсолютно безкоштовно. Що там музеї, навіть полярне сяйво можна побачити в прямому ефірі!
Тому якщо зараз немає можливості помандрувати до улюблених місць, можна влаштувати віртуальну екскурсію до найвідоміших музеїв та парків у світі не виходячи з дому.
Студенти ІПЗ -19007 б відвідали музеї онлайн, кожен зміг обрати музей за своїм смаком і ознайомитися з експонатами.
Враження від студентів про мандрівку музеями:

  • Журавльов Василь відвідав Національний музей модерну та сучасного мистецтва в Кореї:
“Цікавий музей, де кожен експонат змушує зупинитися та задуматися про думку, яку хотів донести до нас творець крізь, часом, незрозумілі лінії та образи”.

  • Пархомчук Ірина побувала в Музей Ван Гога (Амстердам):
«Ван Гог - один з найвидатніших художників і відвідати його музей, навіть віртуально, є чимось неймовірним. Його картини, його погляд на цей світ захоплює унікальністю».

  • Бадрак Микита відвідав Музей Гуггенхайма (Нью-Йорк):
«Я вiдвідав Музей Гуггенхайма в Нью-Йорку. Мені дуже сподобалося. Тут я побачив неймовірні витвори мистецтва імпресіоністічної, постімпресіоністічної, модерної та сучасної епох. Можливість відвідувати музеї дистанційно дуже класно і зручно з огляду на всі обставини».

  • Кучмій Антон відвідав Музей Орсе:
«Музей Орсе вразив мене своєю витонченістю. Вся ця купа емоцій змушує переосмислити своє існування у цьому світі. Десь чіткі лінії з краплями драми, десь масляні різнокольорові картини, різнобарв'я яких викликає неймовірні емоції».

  • Веретільник Владислав побував в Музеї Орсе:
«Однозначно к посещению!!! Бриллиант в центре Парижа. Сам являюсь фанатом Ван Гога и всем кто любит его творчество, посещение музея ОБЯЗАТЕЛЬНО!!!»
 

  • Чечайлюк Володимир відвідав Музей Ван Гога (Амстердам):
«Сама технологія онлайн екскурсій крута і перше враження позитивне. Але оскільки немає відчуття присутності, це трохи схоже на просто перегляд фото в інтернеті. Музей Ван Гога в Амстердамі виглядає дійсно круто - сучасний, практичний і просторий дизайн приміщень».

  • Козубенко Павло відвідав Національний музей модерну та сучасного мистецтва в Кореї
«Це був доволі цікавий досвід, такий підхід до музеїв дає змогу чудово проводити час під час карантину».

 

  • Кищук Олексій відвідав Британський музей:
«Я побував в онлайн Британському музеї, де багато цікавих експонатів. Наприклад, мене зацікавила велика кількість об’єктів, які зібрані на площі 6 га. В цьому музеї зібрані експонати зі усього світу: колекції монет, медалей, живопису. А найбільше всього мене зацікавила загадкова ваза, яка являє собою синю скляну амфору, прикрашену білої розписом. Створив її талановитий давньоримський художник часів імператора Августа. Зображені на вазі сцени є досі загадкою, так як жодна інтерпретація не може пояснити їх зміст абсолютно достовірно. І ваза, і розписи зроблені з вражаючим смаком і грацією, що роблять цей твір одним з прекрасних зразків декоративного мистецтва. Предмети з колекцій Британського музею розміщуються в 100 галереях. Цей музей є найбільшим музеєм у світі, так як він зараз працює онлайн, я і вам раджу відвідати цей музей».

 
  • Чорнобук Костянтин відвідав Національний музей ВПС (США)
«Для віртуальної екскурсії я вибрав Національний музей ВПС США. В цьому музеї знаходиться велика кількість авіакосмічних експонатів. Є експонати з різних епох авіакосмічної промисловості від самого зародження цієї галузі і до наших часів. Дуже цікаві експонати в павільйонах ранніх років та космонавтики. Вони дуже добре показують, який шлях пройшло людство на шляху до космічних досліджень, таких як подорож на місяць. Починалось від аеропланів з дерева та дирижаблів, які могли літати на висоті кількох метрів, закінчуючи величезними, неймовірно складними та швидкими над швидкими літаками та ракетами і космічними кораблями.
Музей мені дуже сподобався, він хоч тільки віртуальний проте, навіть в такий спосіб можна запросто зануритись в світ авіа космонавтики і дуже цікаво провести пару годин переглядаючи всі експонати».

 
  • Собистянська Тетяна відвідала Музей Чикаго:
«Прогулянка Чикагским художнім інститутом нагадала мені, як раніше я захоплювалася роботами Клода Моне одним з засновників імпресіонізму, а також автором назви цього напряму в мистецтві. А також переглянула роботи Ван Гога і вкотре зрозуміла, що його популярність перебільшена».

 

Отож, карантинні обмеження не привід відмовлятися від відвідування унікальних місць, захоплюючих краєвидів, та неймовірних куточків планети. Обирайте онлайн-формат і знайомтесь з цікавими та естетичними місцями світу і України віртуально.

Наставник групи ІПЗ-19007 б
старший викладач кафедри комп’ютерних наук
Ящук Дар’я Юріївна


 

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook