ЗАХИСТ МАГІСТЕРСЬКИХ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 073 «МЕНЕДЖМЕНТ» ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНОЇ ПРОГРАМИ «МЕНЕДЖМЕНТ ЗЕД» СТУДЕНТІВ ДЕННОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ

December 21, 2021
Кафедра адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності

 13 грудня 2021 р. на кафедрі адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності відбувся захист магістерських кваліфікаційних робіт за спеціальністю 073 «Менеджмент» освітньо-професійної програми «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» студентів денної форми навчання.

 

До складу комісії, яка була створена наказом ректора, увійшли: голова комісії - завідувач кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі, доктор економічних наук, професор  Буряк Р.І. та члени комісії: завідувач кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності, доктор економічних наук, професор Луцяк В.В.,  кандидат економічних наук, доцент кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності Діброва Л.В., кандидат економічних наук, доцент кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності Файчук О.М.

 

З вітальним словом до студентів та членів комісії звернувся декан факультету аграрного менеджменту, кандидат економічних наук, доцент Остапчук Анатолій Дмитрович, який побажав студентам на високому рівні представити результати своїх досліджень та вразити членів комісії ґрунтовними знаннями з обраної тематики дослідження.

  

 Голова комісії - Буряк Руслан Іванович також приєднався до вітальних слів та ознайомив студентів з регламентом проведення захисту магістерських кваліфікаційних робіт. 

 

 До захисту було допущено 8 студентів ОС «Магістр», магістерські кваліфікаційні роботи яких отримали позитивні рецензії, пройшли перевірку на плагіат та попередній захист на кафедрі. Окрім того, всі студенти прийняли активну участь у захисті постерних презентацій за результатами проведених досліджень.

Студенти продемонстрували набуття ними фахових компетентностей щодо володіння понятійно-категоріальним та дослідницько-аналітичним апаратом, вмінь обґрунтовувати результати дослідження, формулювати авторські висновки і пропозиції.

 

На розсуд комісії студенти представили власні цікаві та різнопланові дослідження, зокрема, розглядалися питання впливу пандемії COVID-19 на підприємства світової туристичної індустрії, митно-тарифного регулювання зовнішньої торгівлі України агропродовольчою продукцією, зміцнення та ефективного використання експортного потенціалу зернової галузі України, диверсифікації вітчизняного експорту пшениці в сучасних умовах, зовнішньої торгівлі України соєвою продукцією та питання пов’язані з плануванням, організацією та особливостями проведення експортно-імпортних операцій між Україною та Білоруссю.

Окремо хотілось би відзначити питання, які розглядалися в магістерських кваліфікаційних роботах студентів-іноземців Техуа Кадіо Жан Амос (Кот-д'Івуар) і Фадоджу Олуватобілоба Рут (Нігерія).

  

Так студент із Кот-д'Івуару у своїй доповіді висвітлив питання світової торгівлі кукурудзою та визначив перспективи його розвитку (науковий керівник: к.е.н., доц. І.А. Міщенко).

У свою чергу, студентка з Нігерії Фадоджу Рут присвятила своє дослідження аналізу сучасного стану двосторонньої торгівлі агропродовольчою продукцією між Україною та Нігерією (науковий керівник: к.е.н., доц. О.М. Файчук) та виявленню резервів нарощування обсягів вітчизняного експорту зернових і молочної продукції до зазначеної африканської держави. 

Члени комісії відзначили високий рівень підготовлених до захисту магістерських кваліфікаційних робіт студентів-іноземців, належну компетенцію та фаховість щодо предмету дослідження.

Оголошуючи результати захисту магістерських кваліфікаційних робіт Голова екзаменаційної комісії відмітив, що всі кваліфікаційні магістерські роботи виконані на актуальну тематику, мають логічну структуру та досить вдале обґрунтування висновків. За змістом роботи відповідали назві, поставленій меті і завданням. У всіх роботах здійснені теоретичні узагальнення, проведені аналітичні розрахунки та внесені пропозиції, які мають практичну значимість.

 

Щиро вітаємо наших випускників та бажаємо неймовірної життєвої наснаги в побудові успішної кар’єри! Щасти Вам!!!

 

О.М. Файчук,

доцент кафедри адміністративного

менеджменту та ЗЕД

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook