«Студентська республіка в НУБіП України»: день перший

6 жовтня 2016 року

 6 жовтня 2016 року на базі НДГ «Великоснітинське» ім. О.В. Музиченка розпочався довгоочікуваний університетський етап «Студентської республіки в НУБіП».  Цей фестиваль – «Студентська республіка» в Україні зареєстрований з 1998 року. Тобто студентство пропагує свої республіканські ідеї ось вже 18-й рік. Наш університет бере в ньому участь вже в четвертий раз. Щоправда, з дворічною перервою. 

 Три дні поспіль студентські команди різних факультетів та навчально-наукових інститутів братимуть участь у різноманітних спортивних і інтелектуальних змаганнях та конкурсах. Сьогодні, зокрема, пройшли відбіркові змагання з інтелектуально-розважальної гри «Мафія», квест, перетягування канату. А пізно увечері представники всіх команд реєструватимуть свій бізнес – підприємства, де зможуть заробляти власну республіканську валюту – активчик.
 
Цю студентську ініціативу привітав ректор університету Станіслав Ніколаєнко, який був гостем «Студентської республіки». Тут ви піднімете загальний рівень, подружитеся, навчитеся жити єдиним колективом і вирішувати спільні завдання, зазначив він. І нагадав, що на зустрічі з магістрами, яка відбулася кілька днів тому, як одну з найбільших своїх проблем вони згадали складність побудови нормальних стосунків у своїх групах.
 
Очільник університету зазначив: наступного року, якщо все буде добре, «Студентську республіку» цілком можна провести у приміщенні третього корпусу. Його оновлені можливості це цілком дозволять.
З вітальним словом до молоді звернулися також Вадим Іванченко, помічник Дмитра Калініченка Євгеній Пугач, один з керівників національної «Студентської республіки» Олександр Щерба і лідерка «Київської республіки» Людмила Рудкевич.
Попереду на учасників чекають конкурс краси «Перша Леді», фестиваль аматорського відео, фотоквест, «Нічна туса», «Аікнік», «Дебати», брейн-ринг, конкурс соціально-екологічних проектів, змагання з футболу, волейболу та багато іншого.
 
Переможці конкурсів отримають подарунками від спонсорів. А команда, яка здобуде найбільше призових місць, буде нагороджена кубком та цінними подарунками від адміністрації університету та спонсорів і представлятиме університет на Всеукраїнській «Студентській республіці».
 
Валентин Обрамбальський
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook