Кафедра готельно-ресторанної справи та туризму НУБіП України - в епіцентрі подій сфери гостинності! Тримаємо руку на пульсі інновацій!

11 жовтня 2025 року здобувачі вищої освіти 1 та 3 курсів спеціальності J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» разом із доцентом кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Наталією Бунтовою брали участь у Великому чайному фестивалі України Kyiv Tea Festival – події чайного світу від TEAHOUSE, метою якого є популяризація чайної культури в Україні.
Фестиваль об’єднав провідних чайних представників України, щоб відкрити світ чаю для всіх українців та розкрити тонкощі справжнього мистецтва гостинності. Студенти мали можливість зануритися у надзвичайну чайну подорож – дегустували десятки сортів чаю: улун, пуер, білий, зелений та авторські варіанти.
Відкривали нові аромати, смакували унікальні сорти, навчалися чайної культури та ділилися власними відчуттями та враженнями. Це був час натхнення, коли чай ставав цілим світом для дослідження.
Особливий гість Kyiv Tea Festival — Посольство В’єтнаму в Україні. Це була рідкісна нагода познайомитися та продегустувати автентичні фермерські зелені чаї, які не знайти на полицях магазинів, і відчути справжній смак традицій: лотосовий чай, зелений чай з Тай Нгуєна, шан-туюєт з Ха-Зянга – справжні перлини в’єтнамської чайної культури.
Неповторну атмосферу фестивалю створила «Чайна вулиця» — простір чайних клубів, кожен з яких занурює у власну атмосферу й ритуали. Переміщаючись від однієї локації до іншої, відчуваєш різні грані чайної культури: від камерних і медитативних церемоній до масштабних і видовищних дійств.
Доповнювали атмосферу чаювання зони музичних майстер-класів та арт-терапевтичних практик, практик з тантри, цвяхостояння тощо.
Фестиваль розкрив всю палітру чайної майстерності: від класики до екзотики. Захопливі смаки та атмосфера чайних церемоній заворожуть та вражають абсолютно всіх, незалежно від досвіду чи вподобань.
Kyiv Tea Festival – це майстерність створювати простір, де чай стає не лише напоєм, а й джерелом мистецтва, спогадів і нових відкриттів.
Участь у фестивалі дозволила здобувачам освіти не лише відкрити для себе невідомі сторінки гастрономічного туризму, але й надихнутися самою атмосферою спілкування з одногрупниками! До нових звершень!