Визначаємо «ЄВРОПЕЙСЬКІ ВИМІРИ СТАЛОГО РОЗВИТКУ»

7 травня 2019, 9:00

Доцент кафедри ветеринарно-санітарної експертизи Марія Галабурда та асистент кафедри Людмила Кондрасій разом і з студентами ОС "Магістр" за спеціальністю 212 "Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза" взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «ЄВРОПЕЙСЬКІ ВИМІРИ СТАЛОГО РОЗВИТКУ», що відбулася 23-24 квітня 2019 р. у Національному університеті харчових технологій.


Конференція відбувалася в рамках в рамках Міжнародної Весняної Школи проектів програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+ Жан Моне Кафедра FoodPro (# 587488-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-CHAIR) та Жан Моне Модуль EcoPro (# 574796-EPP-1-2016-1-UA-EPPJMO-MODULE), що реалізуються у Національному університеті харчових технологій.

Марія Галабурда, як координатор проекту Модуль Жана Монне "Контроль безпечності харчових продуктів в ЄС", 23 квітня представила доповідь "Вимоги щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)", що викликала значний інтерес серед слухачів.

З вітальним словом виступили проректор з наукової роботи НУХТ Олександр Шевченко, декан факультету біотехнології та екологічного контролю НУХТ Наталія Грегірчак, менеджер Національного Еразмус+ Офісу в Україні Петро Крайнік, побажавши плідної роботи учасникам Міжнародної Весняної Школи.

Професор кафедри екологічної безпеки та охорони праці НУХТ, координатор проектів FoodPro та EcoPro Ігор Якименко окреслив сучасні виміри стратегії сталого розвитку ЄС.

Учасник проекту FoodPro, асистент-професор Міжнародного інституту промислової екологічної економіки Лундського університету (Швеція) Юлія Войтенко-Палган висвітлила інформацію про стале споживання, його принципи та проблематику в країнах ЄС та інших країнах світу.

Керівник відділу тестування Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз «Тест» Ніна Кільдій проаналізувала стан захисту прав споживачів в Україні .

Учасник проекту EcoPro, директор Національного центру токсичних сполук у навколишньому середовищі Університету Масарика (Брно, Чеська Республіка) Катерина Себкова висвітлила перспективи циклічної економіки в аспекті сталого розвитку у ЄС та світі.

Координатор проекту Жан Моне Модуль «Контроль безпечності харчових продуктів у ЄС», доцент кафедри ветеринарно-санітарної експертизи НУБіП Марія Галабурда надала інформацію про вимоги щодо розроблення, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР про безпечність харчових продуктів у ЄС.

Керівник ПрАТ «Українська технологічна компанія» Євгеній Лукашевич ознайомив слухачів із основними технологічними можливостями українського бізнесу в сфері мінімізації впливу підприємств на навколишнє середовище.

24 квітня Міжнародна Весняна Школа продовжила свою роботу у форматі міжнародної конференції.
24 квітня у своїй доповіді "Подолання стійкості до протимікробних препаратів задля забезпечення сталого розвитку. Європейські практики" Марія Галабурда наголосила на глобальній проблемі сьогодення, яка потребує всебічного розгляду та дій з боку усіх держав світу.

М. Галабурда


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook