На День відкритих дверей на факультет завітали абітурієнти з багатьох областей

2 квітня 2018, 15:00

29 березня 2018 року на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України відбувся День відкритих дверей. Захід був організований для випускників шкіл, гімназій різних областей України  – майбутніх абітурієнтів та їх батьків.
На День відкритих дверей на факультет завітало 45 абітурієнтів з Вінницької, Кіровоградської, Хмельницької, Київської, Чернігівської та інших  областей.


Майбутнім абітурієнтам роздані буклети факультету та університету, студентська газета «Punctum Optimum»,  газета «Університетський кур’єр» тощо.
Декан факультету академік НААН України Микола Цвіліховський   презентував історію та сьогодення факультету ветеринарної медицини, представив науково-педагогічний колектив кафедр, ознайомив гостей з матеріально-технічною базою факультету та можливістю проходити практичне стажування за кордоном.


Декан факультету наголосив на тому, що на сьогодні увійшов у дію новий навчальний план, який адаптований до навчальних планів кращих Європейських університетів і передбачає підготовку лікаря ветеринарної медицини за освітнім ступенем «Магістр» на базі повної загальної середньої освіти з терміном навчання 6 років. Він також акцентував увагу на тому, що в галузі знань «Ветеринарна медицина» є дві спеціальності: 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» і порекомендував подавати заяви з першим пріоритетом на відповідні спеціальності. До речі, кількість ліцензованого обсягу для підготовки лікарів ветеринарної медицини за спеціальністю 211 збільшено з 250 до 350 осіб, а за  спеціальністю 212 – з 25 до 75 осіб. Про це також наголошувала завідувач кафедри ветеринарно-санітарної експертизи професор Ольга Якубчак.


Заступник декана Василь Данілов детально зупинився на порядку подачі документів від абітурієнтів, правилах прийому на  спеціальності та  переваги навчання в НУБіП України.
Декан факультету та його заступники відповіли на ряд запитань абітурієнтів, яких цікавила вартість навчання за умов договору, умови проживання в гуртожитку, стажування за кордоном, кількість місць державного замовлення тощо.
Заступник завідувача військової кафедри полковник Радченко Анатолій Миколайович ознайомив присутніх з можливістю вступу за спеціалізацію «Ветеринарне забезпечення Збройних Сил України» і отримання військового звання лейтенанта. До речі, у 2018 році фіксоване державне замовлення за цією спеціалізацією становить 32 особи.


В подальшому абітурієнтів ознайомили з фундаментальною кафедрою анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка, анатомічним музеєм та клінічною кафедрою паразитології і тропічної ветеринарії.

Особливу зацікавленість виявили пластиновані препарати для навчального процесу. Доцент кафедри Микола Стегней провів екскурсію по музею.


Завідувач Клінічного центру «Ветмедсервіс» В’ячеслав Соломон ознайомив абітурієнтів та їх батьків з роботою клініки факультету ветеринарної медицини та сучасним обладнанням, яке використовується у навчальному процесі.


Уцілому, захід вивився дієвим, тому з нетерпінням чекаємо на майбутніх абітурієнтів.

Заступники декана Василь Данілов, Юрій Жук

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook