Активного готуємося до початку нового 2024-2025 навчального року

31 липня 2024 року
31 липня за головування проректора з науково-педагогічної роботи та цифрової трансформації Олени Глазунової відбулася традиційна нарада із заступниками деканів факультетів та директорів ННІ з навчальної роботи. У вступному слові проректор зазначила, що зараз добігає завершення вступна компанія для вступників на базі повної загальної середньої освіти і НРК5, а вже з 19 серпня в університеті для великої кількості з них розпочнеться новий навчальний рік переважно в очному (аудиторному) форматі.

Олена Григорівна проінформувала присутніх про зміни у розрахунках аудиторного навантаження при формуванні освітніх програм та навчальних планів, запровадженні індивідуальної освітньої траєкторії для здобувачів вищої освіти, які за навчальний рік зможуть у майбутньому опановувати від 30 до 80 кредитів ЄКТС за один навчальний рік, а також про необхідність появи в університеті міждисциплнінарних освітніх програм.

Проректор наголосила на необхідності запровадження в університеті змін в організації освітнього процесу у 2024/2025 н.р. з урахуванням оновленої редакції Закону України «Про вищу освіту», яка набуває чинності вже 16 серпня. Зважаючи на це, Олена Григорівна акцентувала свою увагу на:

  • терміновій необхідності внести відповідні зміни до освітніх програм та навчальних планів вступників 2024 року;
  • подоланні викликів, що стоять перед заступниками деканів факультетів та директорів ННІ з навчальної роботи;
  • оновленні навчально-методичного забезпечення освітнього процесу в університеті тощо.

Начальник навчального відділу Ярослав Рудик доповів присутнім про підготовку перевідних наказів щодо студентів освітніх ступенів «Бакалавр» та «Магістр» усіх курсів факультетів та ННІ до 16 серпня 2024 р., а також наказів на призначення академічних та соціальних стипендій, акцентувавши на своєчасному поданні їх на підпис.

 

Надалі заступник начальника навчального відділу Оксана Зазимко доповіла присутнім на нараді про підготовлені проєкти наказів та розпоряджень щодо підготовки до нового 2024/2025 н.р., які допоможуть керівникам факультетів та ННІ у щоденній роботі.

До активного обговорення розглянутих на нараді питань долучилися заступники деканів факультетів та директорів ННІ Тереза Микицей, Олександр Шевченко, Сергій Деркач, Олена Улютіна, Наталія Клименко, Петро Дрозд, Віталій Нагорний та інші.

Наступним питанням наради було обговорення готовності кожного факультету та ННІ до початку занять та прийому на навчання першокурсників.  Заступники деканів та директорів детально проінформували проректора про стан готовності структурних підрозділів, зробивши наголос на питаннях, які ще потребують доопрацювання. Є певні питання з набором вступників на ряд спеціальностей для формування у подальшому повнокомплектних академічних груп, потребує перегляду наявний аудиторний фонд ряду факультетів та ННІ тощо. Предметом обговорення стало питання відкриття нових або оновлення існуючих лабораторій, які планується відкрити до Дня знань 2024 - 1 вересня.

Результатом наради стало рішення про те, що кожен факультет та навчально-науковий інститут університету на сьогодні активно готується до початку нового навчального року, перевіряє матеріально-технічне забезпечення лабораторій усіх кафедр, аналізує використання усіх наявних приладів та обладнання при проведенні лабораторних та практичних занять, аналізує наявне оновлене методичне та інформаційне забезпечення усіх освітніх компонентів навчальних планів та освітніх програм підготовки бакалаврів та магістрів тощо.

На завершення наради Олена Григорівна побажала присутнім успішного та продуктивного дня.

Оксана Зазимко,
заступник начальника навчального відділу

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook