Постерні презентації магістрів-лісівників пройшли успішно

15 листопада 2022 року
Організація освітнього процесу під час війни потребує швидкої реакції, вчасних рішень та тісної комунікації з усіма студентами. Так, 14 листопада в ННІ лісового і садово-паркового господарства відбулася постерна презентація магістерських робіт. Наразі через безпекову ситуацію в Україні формат проведення був дистанційний, але всі попередні плани та мрії втілюються, попри надскладні виклики часу.

Метою цього заходу було перевірити зміст виконаних досліджень на відповідність встановленим вимогам, обраній темі роботи, практичну значущість та алгоритм проведення магістерських досліджень. Така презентація є важливим етапом підготовки магістрів у ННІ лісового і садово-паркового господарства, своєрідним передзахистом кваліфікаційної магістерської роботи.
Магістранти в своїх постерах представили студентське бачення розвитку лісового господарства, демонстрували хід виконання та результати наукових досліджень, спрогнозували результати впровадження цих досягнень у виробництві та показали очікуваний економічний ефект.

Об’єктами дослідження були лісогосподарські підприємства підпорядковані Державному агентству лісових ресурсів України, Міністерству освіти і науки України, Українське державне проектне лісовпорядне виробниче об’єднання ВО «Укрдержліспроект» та інші успішні підприємства.
Звітування студентів показало, що в основному вони виконали графік і програму навчання та готові представляти свої результати перед екзаменаційною комісією. Але головне, директор НДІ лісівництва та декоративного садівництва, професор кафедри таксації лісу та лісового менеджменту Роман Василишин, відзначив, що фактично всі представлені на передзахист наукові напрацювання здобувачів освіти другого (магістерського) рівня мають апробацію у формі тез доповідей на науково-практичних конференціях, а це свідчить про актуальність тем досліджень цьогорічних магістрантів. Роман Дмитрович привітав магістрантів із успішним проходженням етапу попереднього захисту магістерських робіт, побажав натхнення, успіхів у досягненні кінцевої мети – отримання омріяного диплома магістра!

Найкращі результати захисту постерних презентація показали магістранти Євген Кальчук, Владислав Аврамчук, Юлія Носенко, Андрій Одруженко, із доповідей яких можна зробити висновок, що вони отримали якісні знання та вміння реальної роботи на лісогосподарських підприємствах. Також результати проведеного заходу показали, що усі наші магістранти своєчасно завершили свої дослідження та готові до основного захисту перед екзаменаційною комісією.


Директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида подякував магістрантам за цікаві і змістовні доповіді, побажав успішного захисту магістерських робіт та подальшого вдалого працевлаштування. Петро Іванович зазначив, що інститут пишається цьогорічними випускниками, які вміло продемонстрували набутті знання та вміння, і переконаний що успішне майбутнє українських лісів буде в надійних руках!

Олександр Бала,
гарант програми ОС «Магістр»

спеціальності 205 «Лісове господарство»,
доцент кафедри таксації лісу та лісового менеджменту

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook