Пропозиції Королівського хімічного товариства(Велика Британія)

11 квітня 2022 року

    Королівське хімічне товариство однозначно засуджує вторгнення російських військ в Україну та висловлює щире співчуття та підтримку всім, хто постраждав від жахів війни. Ця війна становить безпосередню загрозу життю українських науковців та майбутньому української науки. Ми звертаємося до вас, як до члена нашої громади в Україні, щоб проявити солідарність і висвітлити деякі практичні способи, якими ми та інші організації можемо підтримати вас та будь-які дослідження, які ви зараз проводите.

    Враховуючи величезні загрози та виклики, з якими ви стикаєтесь, ви можете бути переміщені з вашого дому чи роботи, і продовження ваших досліджень у даний час може бути не пріоритетом чи навіть неможливим. Проте ми готові підтримати вас там, де ви зможете продовжити ваші дослідження і пропонуємо:

 

1. Безкоштовний доступ до журналів RSC та електронних книг
    Якщо ви зможете продовжити дослідження, ми можемо підтримати вас у цьому. У партнерстві з ВООЗ, ФАО, ЮНЕП та ВОІВ ми надали доступ до наших журналів та вмісту електронних книг українській науковій спільноті через Research4Life. Щоб отримати безкоштовний доступ до журналів та електронних книг RSC, ваша установа повинна бути зареєстрована в Research4Life (реєстрація безкоштовна). В Україні вже зареєстровано 72 заклади.
https://registration.research4life.org/register/RegistrationList.aspx?language=EN

Безкоштовний доступ доступний як безпосередньо з кампусу, так і поза кампусом за допомогою імені користувача та пароля.

Дізнайтеся більше про безкоштовний доступ:

Find out more about free access via Research4Life

 

2. Фонд Спільноти хіміків
Існуючі члени RSC мають доступ до нашого фонду спільноти хіміків, який надає доступ до порад, інформації та фінансової допомоги для вас і вашої родини. Фонд спільноти хіміків також має центр психологічної допомоги.


Дізнайтеся більше про фонд спільноти хіміків:
Find out more about the Chemists’ Community Fund

 

3. Доступ до спільноти членів RSC
Для нас важлива міжнародна спільнота вчених-хіміків. Якщо це буде корисно для вас зараз, ми хотіли б надати вам безкоштовний доступ до наших переваг для членів і спеціалізованої підтримки, і тому ви можете приєднатися як Партнерський член на 2022 рік без сплати будь-якої комісії. Немає жодних зобов’язань залишатися членом після 2022 року.
Ось деяка підтримка, яка може бути корисною:

  • Членство в наших групах за інтересами для підтримки наукових мереж
  • Безкоштовний доступ до віртуальної бібліотеки RSC
  • Інтернет-доступ до журналу Chemistry World

Щоб подати заявку на безкоштовне членство:
Заповніть онлайн-форму: https://members.rsc.org/affiliate
Використовуйте код UKR100 у своїй заявці.
Крім того, ми можемо зв’язати вас з іншими національними хімічними товариствами по всій Європі через Європейське хімічне товариство EuChemS.

 

4. Рада вчених з групи ризику
Cara (Рада вчених з групи ризику) надає терміново необхідну допомогу вченим, які опинилися в безпосередній небезпеці, тим, хто змушений залишитися у вигнанні, і багатьом, хто вирішив працювати у своїх країнах, незважаючи на серйозні ризики. Cara також підтримує вищі навчальні заклади, чия робота знаходиться під загрозою або скомпрометована.
https://www.cara.ngo/

 

5. ERA4Ukraine
ERA4Ukraine прагне підтримати дослідників України, надавши їм огляд усіх існуючих дій на європейському та національному рівнях.
https://euraxess.ec.europa.eu/ukraine

 

6. Наука для України
ScienceForUkraine – це добровільна ініціатива, метою якої є підтримка студентів та дослідників з України, які безпосередньо постраждали від російського вторгнення.
https://scienceforukraine.eu

 

Ми продовжуватимемо співпрацювати з нашою спільнотою у Великобританії та за її межами, щоб шукати способи надання підтримки будь-яким способом. Будь ласка, не соромтеся зв’язатися, якщо є способи, якими ми можемо вам допомогти.

Ви та ваші родини залишаєтесь у наших думках.

 

З добрими побажаннями,

Том Велтон OBE CChem FRSC
Президент Королівського хімічного товариства
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook