Кафедра іноземної філології і перекладу продовжує профорієнтаційну роботу на Київщині

7 лютого 2022 року
     На початку лютого кафедра іноземної філології і перекладу провела ще одну профорієнтаційну зустріч з учнями випускних класів історичного села Білогородка на Київщині. Цього разу аудиторію слухачів склали 10-ті й 11-ті класи ЗОШ №1, а також їх класні керівники та батьки.

     Змістовну презентацію усіх переваг навчання на спеціальності «Філологія» (перша мова німецька) переконливо висвітлила завідувач кафедри іноземної філології і перекладу, доктор педагогічних наук, професор С.М. Амеліна. Основні акценти були зроблені на популярності німецької мови, близькому сусідстві держав, де можна попрактикувати говоріння і переклад під час стажування або вступивши до магістратури. Крім низки інших логічних і раціональних аргументів, використаних для заохочення майбутніх абітурієнтів вступати саме на німецьку філологію, Світлана Миколаївна навела приклади успішної самореалізації магістрів-філологів і попросила поділитися студентським досвідом Веселову Олену, Яник Катерину і Садовську Юзефіну.

    Розповіді студенток стали для випускників не тільки віртуальною екскурсією по Слупську, Поморській Академії і приморських містах Польщі, а й емоційною передачею життєвого досвіду успішного долання лінощів і перешкод на шляху до мети, сумлінної і наполегливої праці над собою, пошуку мотивації для саморозвитку.
     Наприкінці зустрічі учні переглянули проморолик гуманітарно-педагогічного факультету, отримали інформацію щодо перспектив випробувати свої знання, взявши участь у предметних олімпіадах НУБіП України.

     Кафедра щиро дякує керівництву ЗОШ №1, зокрема директорові Петровській Інні Віталіївні за допомогу в організації профорієнтаційної зустрічі. Засвідченням подальшої співпраці став договір, укладений між сторонами.
     Отже, з нетерпінням будемо чекати на зацікавлених в університетських аудиторіях.

Л.С. Колодіна,
доцент кафедри іноземної філології і перекладу

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook