Мережа готелів України Optima приймає студентів НУБіП України

Активно розпочався перший робочий день тижня та осіннього рівнодення для студентів першого курсу спеціальностей «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» і «Туризм та рекреація». 

 

Кафедрою готельно-ресторанної справи та туризму економічного факультету НУБіП України організовано ряд зустрічей у готелях міста Києва, де студенти вперше мають змогу ознайомитися зі стандартами гостинності не як гості готелю, а як майбутні фахівці галузі.

22 вересня 2025 року практичне заняття було організовано спільно з готелем «Optima Collection Поділ Плаза».

До мережі «Optima» входить 38 готелів. У більшості великих міст України функціонують готелі цієї мережі. Це один із важливих факторів для студентів, які вступали до нашого університету з різних куточків країни та мріють повернутися працювати й розвивати регіони, де народилися. Географія готелів дозволить студентам це здійснити.

Менеджер Олена ОЛІФЕРЕНКО ознайомила здобувачів зі структурою готелю та основними його підрозділами: службою прийому та розміщення, хаускіпінгом, службою ресторанного сервісу, безпеки, інженерно-технічною службою.

Особливістю організації роботи мережі готелів «Optima» є наявність керуючої компанії. Такі підрозділи, як фінансова служба, бухгалтерія, контрольно-ревізійна служба, служба маркетингу, департамент персоналу, відділ продажів, викликали неабияку зацікавленість у студентів та розуміння потреби в додаткових знаннях з різних дисциплін.

Працюючи в різних департаментах, кожен співробітник при наявності досвіду і старанності може реалізувати себе й отримати при цьому гідну винагороду.

Після завершення виїзного практичного заняття менеджери готелю та викладачі кафедри готельно-ресторанної справи та туризму разом зі студентами обговорили можливості й перспективи роботи в закладах гостинності, а також пов’язані з цим труднощі та виклики.

Кафедра готельно-ресторанної справи та туризму НУБіП України висловлюють вдячність керівництву та співробітникам мережі готелів «Optima» за можливість посилити практичну складову здобувачів спеціальностей «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг»«Туризм та рекреація»

Тереза МИКИЦЕЙ,
доцентка кафедри готельно-ресторанної справи та туризму