Майбутні готельєри та ресторатори поринули у захопливий світ виноробства та сомельє!

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи та туризму разом зі студентами ОП «Готельно-ресторанна справа» відвідали Wine&Spirits Ukraine 2025 міжнародну виставку вин та напоїв місце зустрічі для виробників з сомельє, рітейлерами, рестораторами, імпортерами та дистриб’юторами з України та закордону. Захід проходив з 29 по 30 жовтня в Конгресно-виставковому центрі «Парковий».

Масштабний форум Wine&Spirits Ukraine вже сім років є комунікаційним майданчиком та виставкою ефективних рішень для індустрії гостинності. Це місце зустрічі однодумців, де в атмосфері спільного натхнення українські та іноземні експерти відкривають нові ідеї, діляться досвідом і формують смаки майбутнього.

Активний нетворкінг, авторські майстер-класи та дегустації — це палітра подій, де кожен елемент доповнює ідеальну форму для розвитку бізнесу в індустрії гостинності.

Під час відвідування заходу здобувачі освіти мали унікальну можливість взаємодіяти з ключовими гравцями сектору HoReCa в Україні. Були присутні на майстер-класах «Медови напої – історичні традиції України» від Івана БАЧУРИНА президента Асоціації сомельє України, «Формула ферментації та сучасні технології виноробства» від Наталії БЛАГОПОЛУЧНОЇ директорки першої Школи сомельє. Брали активну участь у національній вертикальній дегустації вин з Одеського Чорного (Аліберне), де змогли відчути різноманіття проявів флагманського червоного сорту України в процесі різних технологій виробництва, розвитку та витримки.

Здобувачі вищої освіти відзначили значний прогресивний розвиток не лише винної індустрії в Україні, а й вагоме різноманіття якісного міцного крафту національного виробника — віскі, джинів, бренді, наливок, настоянок тощо. В цілому — гордість і радість за неймовірну якість та численний вибір українських крафтових виноробень та виробників більш міцних напоїв, креативність у підходах до обслуговування клієнта та забезпечення якісним продуктом споживачів.

Україна має тривалу історію виноробства, унікальні теруари та потужний потенціал для розвитку та вдосконалення. Українська винна індустрія стає все впевненішою, сміливішою, більш відчутною у світі. З новими іменами, проєктами, стилями — і тим самим невловимим теплом, яке можна знайти тільки в нашій країні.

У такі часи особливо важливо памятати про своє коріння, берегти традиції й не забувати, що гостинність — це теж наша сила.

Наталія БУНТОВА,
доцент кафедри готельно-
ресторанної справи та туризму