Початок міжнародного стажування аспірантів кафедри екології агросфери та екологічного контролю

October 19, 2021

     Підготовка аспірантів на кафедрі екології агросфери та екологічного контролю передбачає залучення їх до міжнародних програм та проходження стажування у провідних закладах Європи. Міжнародне стажування є важлвим етапом у ефективній реалізації завдань дисертаційного дослідження, які прописані в план-проспекті кожного аспіранта кафедри. Слід зазначити, що під час стажування у провідних освітніх закладах Європи, аспіранти мають змогу набути навичок міжкультурної комунакації,  умінь застосування інноваційних програм аналізу стану довкілля, перейняти досвід з провідних фахівців та навчитися володіти міжнародними методами аналізу.

     З цією метою, аспіранти спеціальності 101 «Екологія» Анна Ковпак та Серафим Лопатько були відряджені до Університету Фрайберзької гірничої академії (Німеччина) щоб проводити аналітичні вимірювання в рамках дисертаційного дослідження. Міжнародне стажування проходить відповідно до програми DAAD «Fachbezogene Partnerschaften mit Hochschulen in Entwicklungsländern» («Наукове співробітництво з університетами у країнах, що розвиваються») в рамках проекту «EcoMining: development of integrated PhD program for sustainable mining and environmental activities», що передбачає здійснення наукових досліджень з 18 вересня по 21 жовтня 2021 року.

     Перший тиждень міжнародного стажування охопив розроблення програми й алгоритму досліджень щодо визначення показників об’єктів довкілля (відповідно до план-проспекту дисертаційної роботи). Наступні три тижні стажування передбачають виконання самої програми дослідження з подальшою презентацією результатів. Аналітичні дослідження передбачено проводити у акредитованій екологічній лабораторії з використанням інноваційних приладів (multi N/C 2100, METROHM 881&850 Compact Pro, Photometrie (10S UV-VIS und Hach DR/2000) та методів дослідження (ICP-MS method, TOC-/TN method).

     Бажаємо нашим аспірантам Анні Ковпак та Серафиму Лопатько успіхів у міжнародному стажуванні та набутті нових професійних навиків й умінь, а також натхнення у подальших звершеннях на професійній ниві.

 

Віта Строкаль,

доцент кафедри екології агросфери та

екологічного контролю

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook