Підбито підсумки діяльності агробіологічного факультету за 2020 рік та визначені плани на 2021 рік

December 24, 2020
 23 грудня в online-режимі відбулися збори трудового колективу агробіологічного факультету.

Делегатами зборів були науково-педагогічні працівники та представники від студентів факультету. На зборах трудового колективу факультету від ректорату був присутній проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук.

Після оголошення порядку денного головуюча зборів Тетяна Антал, надала слово для доповіді по звіту декану факультету Оксані Тонсі.

Декан Оксана Тонха прозвітувала про проведену роботу в 2020 році та поділилася планами на 2021 рік. У своїй доповіді вона наголосила, що на факультеті функціонує 11 кафедр, 22 навчальних лабораторій, 11 навчально-науково-виробничих лабораторії, 2 навчально-наукові центри, 6 дослідницьких полів, «Дослідне поле», «Демонстраційне колекційне поле с.-г. культур».

Потрібно відмітити високий рівень кадрового складу факультету. Навчально-виховний процес і наукову роботу здійснюють 123 науково-педагогічних працівників: з яких 25 доктори наук, 91 кандидати наук,7 без наукового ступеня. У роботі кафедр задіяні 60 працівників допоміжного персоналу. Завдяки високому рівню викладацького складу студенти факультету займають командні та особисті призові місця на Всеукраїнських олімпіадах, а також на конкурсах студентських наукових робіт. Анонімне опитування випускників магістратури свідчить про високий рівень викладання фахових дисциплін.

Доповідач зупинилася на міжнародній діяльності, зазначивши, що значна частина НПП факультету мають членства у міжнародних організаціях, брали участь у міжнародних стажуваннях, конференціях, воркшопах, днях поля.

Науковцями факультету у 2020 році підготовлено і видано: 10 монографій, 4 підручники, 8 посібників, 56 методичних розробок. Потрібно відмітити, що викладачі кафедр доклали зусиль в атестації навчальних електронних курсів, а на кафедрі технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика на 100 % розроблені курси.

У 2020 році НПП факультету працювали плідно, про що говорять здобутки, а саме: відкриття сучасної лабораторії точного землеробства, покращення матеріально-технічної бази факультету зусиллями кафедр і благодійників. Відремонтовано аудиторії 37, 38-а, 57, 61, 65 навчального корпусу 4.

Щодо спортивно-масових заходів, то команди факультету брали активну участь у змаганнях і займали перші місця у спартакіадах, конкурсах.

Участь в обговоренні звіту взяли професор Лідія Ковшун, доценти Борис Мазур та Олександр Цизь. Вони позитивно оцінили роботу колективу, наголосили на важливості розвитку в науково-дослідній, навчальній видах робіт та виконання заходів для підтвердження статусу дослідницького університету і запропонували схвалити звіт. Після цього збори трудового колективу затвердили звіт декана факультету.

Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук зазначив, що агробіологічний факультет є основопожником по всіх напрямах діяльності університету і здобутки факультету в усіх сферах для університету досить вагомі. Він позитивно оцінив роботу колективу й наголосив на важливості розвитку в науково-дослідній, навчальній роботі та рівнонапруженості кафедр.

Про проведення державної атестації студентів ОС «Магістр» денної та заочної форм навчання доповіли голови державних екзаменаційних комісій. Зі спеціалізації «Агрохімія» та «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві» слухали професора кафедри рослинництва Світлану Каленську. Зі спеціальності «Садівництво та виноградарство» - професора Володимира Харебу. Доповідачі зазначили, що екзаменаційні комісії працювали на належному рівні, тематики робіт актуальні та відповідали вимогам основних положень й рекомендацій щодо підготовки та написання.

 

Тетяна Антал,
головуюча зборів

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook