24-25 листопада 2020 року на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України та ВП НУБІП України «Мукачівський аграрний коледж» була проведена Четверта міжнародна науково - практична онлайн конференція «Інновації в освіті, науці

November 26, 2020

 

Проведення науково-практичної конференції було присвячено сотій річниці від дня народження видатного вченого-педагога, завідувача кафедри рослинництва (1982-1991 рр) Михайла Арсенійовича Білоножка. Традиційно, основною метою конференції є  підтримка зв’язків, обмін досягненнями   у науковій та освітянській площині між вченими, викладачами, молодими вченими, аспірантами студентами та виробничниками, особливо в умовах , які склалися 2020 році.   необхідністю підвищення ефективності та якості наукових досліджень, України та покращення організації наукових досліджень, представлення, обговорення та використання їх результатів.

Відкрила конференцію академік НААН України, завідувач кафедри рослинництва НУБіП України, доктор сільськогосподарських наук, професор Світлана Каленська, яка зазначила важливість заходу та привітала учасників обох сторін і побажала продовжувати спільну співпрацю провідного аграрного закладу України і регіонального коледжу.

На спільному пленарному засіданні конференції з вітальним словом виступив директор ВП НУБіП України «Мукачівський аграрний коледж», заслужений працівник ветеринарної медицини Садварі Юрій. Модераторами конференції стали спеціаліст вищої категорії, кандидат сільськогосподарських наук Надія Кнап та Світлана Каленська.

Михайло Дмитришак, який свого часу був учнем, а в подальшому співробітником кафедри рослинництва, де завідувачем був Михайло Арсенійович Білоножко, зробив цікаву доповідь про життя і творчість Михайла Білоножко.

Декан агробіологічного факультету, доктор сільськогосподарських наук, професор Оксана Тонха, ознайомила учасників конференції з проблемами відтворення біологічної активності чорноземів типових і звичайних в Україні.

Цікаву доповідь представив доктор економічних наук, професор Микола Талавиря, в якій було представлено інноваційні напрямки розвитку , визначенні на глобальному біоекономічному Саміті 2020, участь в якому прийняли співробітники та студенти НУБІП України. З науковою доповіддю «Цифрова технологія вирощування рослин» виступив кандидат с.-г. наук, старший науковий співробітник, завідувач лабораторії математичного моделювання та інформаційних технологій Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України  Присяжнюк Олег.

 

Доповідь Володимира Мокрієнка, кандидата сільськогосподарських наук, доцента кафедри рослинництва НУБіП України на тему «Оптимізація елементів технології вирощування сої»,  зацікавила учасників конференції та набула широкого обговорення.

З доповідями щодо сучасних проблем в освіті, науці та виробництві взяли участь кандидат сільськогосподарських наук, виконуюча обов'язки директора Закарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції НААН Ольга Матієга; кандидат сільськогосподарських наук викладач ВП НУБіП України «Мукачівський аграрний коледж» Наталія Шахнович.

Мали можливість зробити наукові доповіді і наші студенти, які за результатами своїх власних досліджень отримали і чудово проаналізували експериментальні дані. Учасниками конференції були вчені та викладачі з різних наукових установ і закладів освіти , аспіранти, здобувачі, студенти ОС «Бакалавр» та «Магістр»  та виробничники.

Конференція традиційно , вже в четвертий раз, відбувається в осінній період,  коли аграрії підводять підсумки своєї роботи за рік, який в цьому році видався надзвичайно складним і неординарним. Але плідне поєднання науки, освіти і виробництва забезпечує вирішення проблем і сприяє розвитку нашої країни.

Тетяна Антал,

доцент кафедри рослинництва

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook