ВІРА ПРИНЕСЕ ПЕРЕМОГУ! Начальний процес в НУБіП України в очному форматі продовжується!

March 10, 2023
   6 березня 2023 року згідно графіку освітнього процесу нашого університету, в нелегкий для українців час, під час військових дій та санітарно-епідеміологічної ситуації, росту захворюваності на ГРВІ по Україні, З ВІРОЮ В ПЕРЕМОГУ УКРАЇНИ, навчальний процес розпочався в очному форматі. Початок навчання здійснився в змішаному форматі – на очне навчання викликані студенти І та IV курсів, а також магістри. В аудиторіях та лабораторіях кафедри банківської справи та страхування заняття розпочались вчасно згідно графіку освітнього процесу на 2022-2023 навчальний рік НУБіП України.

9 березня минає 208-а річниця від дня народження великого письменника України - Тараса Шевченка. По собі Кобзар залишив чимало настанов, у яких закликав боротися та не здаватися!
   Так, 10 березня 2023 року першу та другу пари в навчальній аудиторії 511, навчального корпусу 10 для студентів 1 курсу спеціальності 051 «Економіка», «Економічна кібернетика» та «Цифрова економіка» з дисципліни «Фінанси, гроші та кредит» розпочала вчасно кандидат економічних наук, доцент кафедри банківської справи та страхування Олена ЖАРІКОВА.

   Основною метою вивчення дисципліни «Фінанси, гроші та кредит» є формування цілісної системи знань щодо сутності грошей, фінансів і кредиту та набуття навичок аналізу різних аспектів грошово-кредитної та фінансової політики, оволодіння практикою використання грошово-кредитних та фінансових інструментів для розв’язання фінансових проблем в державі, у бізнесі, у домогосподарствах. Сформувати фінансово-грамотного громадянина країни і спеціаліста з економіки, здатного зібрати інформаційні ресурси для аналізу, методично грамотно обробити їх, і зі знанням дії закону грошового обороту та механізмів регулювання економіки спрогнозувати ситуацію на фінансовому ринку і його сегментах та розробити заходи по її поліпшенню.

   У результаті вивчення навчальної дисципліни фахівець з цифрової економіки повинен знати та вміти: показати роль грошей та фінансів у системі відтворення; аналізувати сучасну грошово-кредитну і фінансову політику держави та виявляти її вплив на економіку і соціальне становище в країні; моделювати нормальну та кризову фінансові ситуації та бачити вихід із останньої; розраховувати грошові агрегати, розраховувати структуру грошової маси, грошову бази та швидкість обігу грошей, обирати ефективні способи подолання інфляції, розраховувати платежі по кредитах і доходи по депозитах банку. Вміти обирати відповідні методи та інструменти для залучення фінансових ресурсів на фінансовому і грошовому ринках.

   Для студентів 1 курсу спеціальності 051 «Економіка», «Економічна кібернетика» та «Цифрова економіка» було прочитано лекційне та проведено практичне заняття на тему: «Грошовий оборот: структура та закони його регулювання» з дисципліни «Фінанси, гроші та кредит». Важливо відмітити про активну участь студентів у дискусіях, обговореннях, бесідах під час проведення лекційного та практичного занять. Окрім того, студенти приймали активну участь особливо на практичному занятті та продемонстрували свої знання у розв’язку різноманітних задач та прикладів. Нажаль повітряна тривога внесла свої корективи, тому заняття пройшли не повністю за обсягом часу.

   Викладач також проінформувала студентів щодо Інструкції суворого дотримання правил поведінки в умовах воєнного стану в Україні та протиепідемічних заходів під час організації освітнього процесу в НУБіП України у 2022-2023 навчальному році.

   Сьогодні на українців чекають серйозні випробування, єдність дій і думок, наполеглива праця на благо нашого народу, зміцнення та процвітання Української держави!

Нехай студентські роки стануть найбільш незабутніми, цінними та принесуть знання, диплом, надійну дружбу і позитивні враження!
Віримо в ЗСУ та Швидку Перемогу України!

Руслана МАМЧУР
Доцент кафедри банківської справи та страхування

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook