Святкування дня працівника сільського господарства

November 18, 2022
Вже стало доброю багаторічною традицією святкувати День працівника сільського господарства в затишних стінах «Великоснітинського НДГ ім. О.В. Музиченка». На святкуванні були присутні члени ректорату – ректор Станіслав Ніколаєнко, проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк, декан механіко-технологічного факультету В’ячеслав Братішко, начальник відділу організаційної діяльності НДГ, Боярської ЛДС та навчально-виробничої практики Микола Грунтковський, а також представники навчально-дослідних господарств та Боярської ЛДС на чолі з директорами. Також на гостину завітали мер міста Фастів Михайло Нетяжук та староста села Велика Снітинка Іван Корчук.

  З вітальним словом до присутніх звернувся ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко. Він привітав усіх присутніх з прийдешнім професійним святом, висловив найкращі побажання, а найголовніше побажав усім присутнім швидкої перемоги і миру. Станіслав Миколайович наголосив, що нинішнє свято обпалене війною. Багато співробітників і студентів НУБіП України захищають нашу батьківщину в лавах Збройних сил України. Серед них є і працівники навчально-дослідних господарств. На жаль, вже є і герої, що назавжди відійшли у вічність, захищаючи нашу землю. Хвилиною мовчання присутні вшанували їх світлу пам’ять.

   Далі Станіслав Миколайович зазначив, що зараз навчально-дослідні господарства переживають складні часи, умови роботи часто дуже напружені, а іноді і ризиковані, але це не завадило колективам навчально-дослідних господарств сумлінно виконувати свої обов’язки: вчасно і в повному обсязі були проведені весняна та осіння посівні кампанії, жнива, вдалося зберегти без суттєвих втрат тваринництво, і навіть в складних реаліях часу організувати проведення виїзних практичних занять. Головне в нинішніх умовах зберегти наші господарства, їх матеріально-технічну базу, потенціал, співробітників, адже після нашої перемоги їх роль як бази практичної підготовки спеціалістів аграрного сектору суттєво підвищиться. Країну неможна відбудувати без кваліфікованих спеціалістів, що мають високу теоретичну і практичну підготовку. На завершення свого виступу Станіслав Миколайович нагородив Почесними грамотами НУБіП України і Подяками кращих працівників всіх навчально-дослідних господарств та Боярської ЛДС.

 

   Від гостей у своїх вітальних словах виступили мер міста Фастів Михайло Нетяжук та староста села Велика Снітинка Іван Корчук, які відзначили велику роль навчально-дослідних господарств розвитку регіону та села. В першу чергу це підготовка фахівців, допомога Збройним Силам України, територіальній обороні, підтримка бюджету через сплату податків. Висловили щиру подяку працівникам господарства і побажали подальшої успішної роботи та нових досягнень.

   З вітаннями та побажаннями до колективів всіх навчально-дослідних господарств виступили директор «Боярської лісової дослідної станції» Анатолій Карпук та директор «Агрономічної дослідної станції» Юрій Росамаха.

   Слово було надано і працівникам навчально-дослідних господарств Валентині Мартинюк та Петру Шевчуку. Вони подякували за добрі слова та побажання. Розповіли про складності, що були цього року в їхній роботі і як їх вдавалося подолати. Головною думкою їх виступів було, що працівники зроблять все від них залежне, щоб наблизити Перемогу і відбудувати потім нашу країну та своє життя. Для цього вони готові працювати якнайкраще.

  

   Із зверненням до гостей виступив і директор «Великоснітинського НДГ ім. О.В. Музиченка» Микола Журавель. Він зупинився на цьогорічних результатах роботи господарства, відзначив, що незважаючи на складні обставини вдалося виконати в повному обсязі всі польові роботи, підготуватися до зимового періоду. Нажаль не вдалося досягти поставлених перед війною показників виробництва, але все, що дозволили обставини було виконано.

   Зустріч відбулася в дружній, піднесеній атмосфері. Для учасників зібрання виступили викладачі кафедри культурології, що також своєю творчістю приєдналися до поздоровлень і побажань працівникам сільського господарства.

   Віримо в нашу Перемогу, робимо все від нас залежне, щоб якісно готовити майбутніх фахівців, підтримувати аграрний сектор країни і зміцнювати нашу державу.
   Слава НУБіП України! Слава ЗСУ! Слава Україні!


Микола Грунтковський,
начальник відділу організаційної діяльності НДГ,
Боярської ЛДС та навчально-виробничої практики

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook