Кафедра біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого запросила на навчання школярів випускного класу Українського медичного ліцею

1 жовтня 2021 року
     29 вересня 2021 р. у рамках Дня відкритих дверей у Національному університеті біоресурсів і природокористування України кафедра біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого організувала профорієнтаційний захід на факультеті ветеринарної медицини. В цей день до нас завітали учні 11 класу Українського медичного ліцею Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

     Завідувач кафедри, доктор ветеринарних наук, професор, академік Національної академії наук вищої освіти України Віктор Томчук разом з професором, доктором біологічних наук Ігорем Калініним та доцентом, кандидатом біологічних наук Валерієм Цвіліховським розповіли про кафедру, показали навчальні лабораторії, лекційну аудиторію, міжкафедральну навчально-наукову лабораторію ветеринарно-діагностичних досліджень, яка функціонує у складі кафедри. Учні були захоплені оснащенням кафедри, насиченістю сучасними приладами для навчальної та наукової роботи. 

     Учні випускного класу послухали захоплюючу розповідь кандидата ветеринарних наук, доцента Стегнея М.М. про анатомічний музей та його експонати.

     Кандидат ветеринарних наук, доцент В'ячеслав Соломон занурив школярів у «Центр Наука 3.0 Зоопарк під мікроскопом» та показав клініку з різними тваринами. А кандидат ветеринарних наук, доцент Раїса Слободянюк розповіла про різноманітних збудників паразитарних захворювань, які є спільними для людини та тварин.

     Відвідавши факультет ветеринарної медицини, школярі дізналися багато цікавого про з’вязок медицини для людини і тварин, взаємопов’язаність усіх представників біоти. Учні з цікавістю задавали питання і отримували вичерпні відповіді.

     На закінчення хотілося б подякувати куратору класу Оксані Іванівні Колеснік, яка згуртувала і доправила учнів на екскурсію до нашого факультету, а учням-випускникам побажати успішного закінчення навчання, складання іспитів і визначення при виборі майбутньої професії.

Ігор Калінін,
професор кафедри біохімії і фізіології тварин
імені академіка М.Ф. Гулого

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook