У гуртожитку №1 проведено загальні збори студентів

12 вересня 2021 року

У зв’язку з початком нового навчального року та поселенням студентів у гуртожиток 09.09.2021 р. в актовій залі відбулися загальні збори усіх мешканців, під час яких було проведено інструктажі з охорони праці, пожежної та електробезпеки. Провідний фахівець з ТБ та ОП Костюк М. Г. у своєму виступі зазначив, що останнім часом в Україні виникає велика кількість пожеж через недотримання правил техніки безпеки. Це часто призводить до трагічних наслідків. Михайло Георгійович провів інструктажі та розповів про порядок евакуації у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Заступник директора з виховної роботи Попович В. І. познайомилася з мешканцями гуртожитку, нагадала про обов’язкове дотримання ними правил техніки безпеки та внутрішнього розпорядку. Зараз тут проживає понад 120 студентів. Це велика дружна родина. Адміністрація навчального закладу постійно піклується про кожного, забезпечуючи комфортні умови проживання.

Медичний працівник Орсагош Н. В., звертаючись до студентів, наголосила на обов’язковому дотриманні особистої гігієни. Недбале ставлення до себе може призвести до розповсюдження паразитарних, інфекційних, вірусних захворювань. Вона назвала основні симптоми цих хвороб, пояснила,  як потрібно діяти у разі нездужання.

Заступник директора з адміністративно-господарської частини Гузинець Б. І. розповів присутнім, до яких жахливих наслідків може призвести несправність електроприладів та побутової техніки, закликав бути максимально обачними.   

Практичний психолог Чаплінська Л. В. повідомила студентам, де саме знаходиться кабінет психолога, до кого вони повинні звертатися у разі виникнення різних запитань, конфліктних ситуацій. За словами Лариси Владиславівни, немає безвихідних ситуацій.

 Завідувач навчально-виробничої практики Грубінка І. І., комендант гуртожитку Гуральник І. В. ще раз нагадали про необхідність дотримання студентами правил техніки безпеки.

Про причини виникнення пожеж та їх негативні наслідки розповіли інспектори Мукачівського районного управління ГУДСНС України в Закарпатській області – начальник відділу ЦЗ Щербан В. М., провідний інспектор ВЗНС Лендєл В. І.

Також було проведено практичні тренування працівників і студентів щодо подальших дій у випадку виникнення пожежі, визначених Розділом VІІ «Правил пожежної безпеки для навчальних закладів та установ системи освіти України», затверджених Наказом №974 МОН України від 15.08.2016 року. Їх провели зі спеціальним пожежним автомобілем працівники Мукачівського районного управління ГУДСНС України в Закарпатській області. На всі запитання студенти отримали вичерпні відповіді від фахівців.

Вікторія Попович, заступник директора з виховної роботи;

провідний фахівець з ТБ та ОП Михайло Костюк

 

 

 

 

 

 

 

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook