Збірна НУБіП України зіграє за бронзові нагороди ХVIІІ Чемпіонату м. Києва з футзалу серед студентських команд ЗВО

31 травня 2021, 11:39

 У четвер, 27 травня на паркеті спортивного комплексу Національного університету фізичного виховання і спорту України відбулась півфінальна зустріч ХVIІІ Чемпіонату м. Києва з футзалу серед студентських команд ЗВО, в якій команда НУФВСУ приймала нашу збірну.

 
     Це була важлива гра для обох команд, які мали шанси вперше потрапити до фінального матчу і там поборотися за золоті нагороди чемпіонату. Команда НУФВСУ дуже впевнено і без поразок виграла свою групу Б, де головним конкурентом «інфізівців» були суперники з КПІ. Натомість наша збірна вела боротьбу до останнього туру з КБУГ за місце у фінальній частині змагань та по праву виборола його з двома перемогами та трьома нічиїми в активі.
     Матч розпочався досить жваво та активно, і вже на 5-й хвилині, завдяки точному удару Віктора Головатюка (спеціальність «Фізична культура і спорт»), наша збірна вийшла вперед. Довго господарям не вдавалось змістовно відповісти, та вже на 13-й хвилині рахунок став рівним. Проте збірна НУБіП України була дуже вмотивована на цю гру, тому хлопці переважали свого більш технічного опонента за рахунок командного духу та фантастичної зарядженості на перемогу. На 16-й хвилині непогану комбінацію нашої команди влучним ударом завершив Олег Ставничий (ф-т аграрного менеджменту). Та на перерву команди пішли за рівного рахунку 2:2.
      Після перерви було помітно, що НУБіП України не збирається збавляти оберти, а навпаки, наші хлопці лише додали у своєму налаштуванні на позитивний результат. На 22-й хвилині Олег Сіренко вивів нашу команду вперед, а на 28-й рахунок став 4:2, завдяки точному пострілу від Андрія Пашко (механіко-технологічний ф-т). Команда суперника не очікувала такого натиску і втратила ініціативу, але завдяки своїм лідерам – гравцям супер ліги України з футзалу, швидко оговталася і тричі вразила наші ворота. Проте збірна НУБіП України не мала наміру просто так поступатись у цьому поєдинку і на 39-й хвилині рахунок зрівняв Володимир Руденко (ф-т аграрного менеджменту). Однак, за лічені хвилини до фінального свистка ключову крапку у грі поставив Олександр Ліфер (гравець команди «ХІТ» бронзовий призер чемпіонату України з футзалу) – 6:5, вивівши свій колектив до фінального поєдинку, а наша команда побореться за бронзові нагороди сезону.
  
 
     Проте, прикра невдача на паркеті ще більше спонукала наших футболістів зібратися, адже наступного дня збірна НУБіП України мала зіграти матч проти команди КНУБА на великому полі. Ця гра мала великого значення, адже вона була приурочена до святкування 123-річниці нашого університету.
      Хлопці доклали всіх зусиль, щоб цей матч став гідним завершенням свята, не давши суперникові жодного шансу. Рахунок поєдинку – 4:0 на користь збірної НУБіП України. У воротах суперника відзначилися Андрій Пашко, двічі Валентин Овчарук (економічний факультет) і Віктор Головатюк. Таким чином наша збірна з футболу впевнено закріпилася на четвертій сходинці турнірної таблиці чемпіонату м. Києва з футболу серед студентських команд ЗВО.
 
Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook