Студенти 1 курсу спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» діляться враженнями після виходу з дистанційного навчання

19 лютого 2021 року

 

Перший рік навчання у виші, це завжди хвилюючий період для першокурсників. Для нинішніх студентів цей рік видався не типовим. Про свої враження від навчання в НУБіП діляться студенти 1 курсу 10 групи спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

 
 
«Щойно ми  переступити поріг навчального закладу, познайомилися з правилами його роботи, з викладачами, подружилися один з одним, як довелося перейти на дистанційне навчання через карантинні заходи.
Проте, ми не залишилися поза межами навчального процесу, як студенти окремих вишів, навіть в столиці. Це було приємним «відкриттям» і безперечним плюсом навчання в НУБіП. Завдяки розміщеним лекціям, практичним завданням, тестам на навчально-інформаційному порталі elearn, а також спілкуванню  з викладачами в Zoom (Webex) ми завжди мали «фронт» робіт і могли отримувати відповіді на свої питання, а також склали першу сесію», зазначає Олексій Гридасов.

Загалом, студенти відзначають декілька плюсів онлайн-освіти:

1. Доступ до інформації в будь-який час, навіть в дорозі, чудово розроблені навчальні курси;

2. Заощадження коштів, які зазвичай витрачаються на дорогу до університету;

3.  Більше вільного часу на саморозвиток та своє хобі.

«Проте, незважаючи на всі позитивні риси дистанційного навчання, деякі предмети, такі як вища математика, статистика і т.п. погано сприймається через відсутність прямого контакту з викладачами», зазначає Олександра Бублик. «Живого спілкування не вистачає не тільки з викладачами, а й з одногрупниками, з якими у нас склалися дуже чудові товариські відносини», додає Андрій Гарячий.  

Отже, перехід на аудиторне навчання був сприйнятий студентами 1-го курсу з оптимізмом. Дружня атмосфера закладу та теплі приміщення (що важливо, в прямому сенсі цього слова) зустріли першокурсників. Студенти відзначають, що в окремі дні температура за вікном лякала, але бажання нормальної людської комунікації, спілкування в колективі, не завадили планам навчатися в аудиторії.

 
 
 
Нинішні студенти досить прискіпливі до організації навчального процесу. Кирило Грінчук відзначає: «Хороша ідея від організаторів навчального процесу – проведення лекцій в один день дистанційно, адже слухати матеріал можна будь-де і не потрібно витрачати час  та кошти на дорогу. Тоді, як практичні заняття більш результативні в аудиторії, що і передбачено в розкладі».
 Студенти дійшли висновку, що перевагами очного навчання є можливість ближчого спілкування з викладачем, можливість застосовувати набуті знання на практиці та брати участь в різноманітних змаганнях, конкурсах, концертах, інших заходах університету. А також суттєвим чинником є можливість жити справжнім студентським життям, наповненим і цікавим!
 
Анастасія Шістя, 
староста 10 групи, 1-го курсу
Любов Панкратова, 
куратор 10 групи

  

 

 

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook