Налаштовуємо діалог з головами студентських рад гуртожитків!

11 грудня 2020 року
     За ініціативи ректора університету Станіслава Ніколаєнка, 11 грудня дирекція студентського містечка спільно із Навчально-науковим центром виховної роботи та соціального розвитку провели онлайн-зібрання з головами студентських рад гуртожитків.

     На порядку денному висвітлили найважливіші питання щодо життєдіяльності студентів у гуртожитках. Першим питанням було організація роботи студентських рад під час загальнонаціонального карантину. Оскільки багато голів на даний час не проживають в гуртожитку, визначили чи є взаємозаміна і як в цілому зараз працює студентська рада.

     Директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Геннадій Ржевський наголосив на налагодженні роботи в гуртожитку, контролем за санітарним станом мешканців і головне дотриманням ними вимог загальнонаціонального карантину.
    Другим важливим питанням на порядку денному є виселення студентів магістратури другого року навчання у зв'язку із закінченням навчання та виїзд студентів із гуртожитків на час зимових канікул.

     Заступник директора студентського містечка Максим Лазаріді розповів процедуру виселення студентів після закінчення навчання, наголосив, що обов'язково разом із завідувачем гуртожитку потрібно у кожного студента прийняти кімнату згідно акту прийому-здачі кімнати та у разі завдання шкоди майну гуртожитку студент має його відшкодувати.

     Щодо виїзду студентів на зимові канікули, тут теж є своя специфіка. Першочерговим є: прибрати в кімнаті, охайно скласти речі, скрутити матрац, розморозити холодильник, викинути зайве сміття та вимкнути усі електроприлади. Детальніше із процедурою виселення та виїзду на зимові канікули можна ознайомитися за посиланням https://nubip.edu.ua/node/84665.
     Третім не менш важливим питанням є дотримання пожежної безпеки під час новорічних та різдвяних свят.

     Всі ми розуміємо, що хочеться прикрашати ялинки, розвішувати гірлянди .... і так далі, але потрібно пам'ятати про свою безпеку та безпеку співмешканців. Не можна використовувати несертифіковані гірлянди та вішати їх на штори і тюлі, використовувати легкозаймисті прикраси тощо. Просили голів студентських рад донести цю інформацію до старост блоків/поверхів, а вони в свою чергу до мешканців кімнат.

     Зібрання пройшло активно і корисно, розглянули ще багато питань щодо життєдіяльності студентів в гуртожитку, стану захворюваності, прибирання в гуртожитку та прилеглої території, введення локдауну в країні та функціонування гуртожитків.
     Вирішили частіше проводити такого роду зібрання та провести спільну перевірку щодо проживання студентів в гуртожитках під час продовження загальнонаціонального карантину.


Мирослава Терлецька,
фахівець студентського містечка

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook