Грудневе засідання навчально-методичної комісії механіко-технологічного факультету: допуск студентів до складання зимової сесії

7 грудня 2020 року
    Незалежно від форми навчання та вимушених карантинних обмежень, навчальний процес на механіко-технологічному факультеті організований у відповідності до державних стандартів освіти, а контроль за якістю його реалізації знаходиться у полі відповідальності навчально-методичної комісії та вченої ради факультету.

     Традиційно, грудневе засідання навчально-методичної комісії механіко-технологічного факультету, яке відбулося 4 грудня, було приурочене підведенню підсумків семестрового навчання здобувачів вищої освіти та готовності студентів до складання зимової сесії.

   Варто зауважити, що 9% студентів факультету не змогли якісно опрацювати матеріал під час дистанційної форми навчання та вчасно виконати розрахункові, практичні та курсові роботи. Про це яскраво свідчать показники проміжної атестації, яка була планово проведена на початку листопада. Для встановлення причин низького рівня опрацювання дисциплін та колективної оцінки діяльності окремих студентів на протязі семестру, на зустріч вони були запрошені разом з батьками, кураторами і старостами академічних груп та представниками студентської організації факультету.

   Декан факультету В’ячеслав Братішко наголосив, що основною метою засідання є прийняття колегіального рішення стосовно студентів, які не повністю виконали умови семестрового навчання і мають борги за модулями дисциплін. Декан зауважив, що до початку екзаменаційної сесії, студентам необхідно активізувати роботу, щодо ліквідації заборгованостей з освоєння навчального матеріалу.

   Проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Кваша, який також долучився до зустрічі, акцентував увагу на відповідальності та наполегливості кожного здобувача вищої освіти у навчальному середовищі університету, адже, ці якості є основними складовими побудови освіченої особистості.
    Під час обговорення подій з учасниками зустрічі, навчально-методичною комісією встановлено, що основні негаразди в опануванні навчального матеріалу пов’язані з тимчасовими підробітками студентів, під час дистанційної форми навчання.

   Голова навчально-методичної комісії факультету Ігор Сівак запропонував створити проєкт наказу про відрахування боржників із числа студентів, який буде задіяний на початку сесії, за фактом наявності невідпрацьованих занять. Ті здобувачі вищої освіти, які виконають навчальний план семестру до початку сесії – із наказу будуть вилучені.

   Студенти і батьки підтримали завдання ліквідувати заборгованості з навчальних дисциплін у стислі терміни, зважаючи, що до початку екзаменаційної сесії залишається тиждень. Куратори та старости академічних груп, взяли на себе зобов’язання щоденного моніторингу діяльності боржників, контролю виконання ними практичних та курсових робіт.

      Наполеглива праця завжди дає позитивний результат. Бажаємо нашим студентам вдалого складання семестрового контролю.


Ігор Сівак,
заступник декана, голова навчально-методичної комісії
механіко-технологічного факультету

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook