Про безпеку – у всіх її аспектах: ростемо, навчаючись

16 вересня 2020 року
     Злітає той, хто має крила. Попереду - той, хто керується нестримним бажанням самовдосконалюватися та ділитися знаннями, переконуючись у їх необхідності та актуальності. Тільки неспинний рух уперед, гармонійне поєднання педагогічної мудрості і юнацького ентузіазму дозволяє педагогу залишатись педагогом. Нова система підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників передбачає збільшення та розширення їх можливостей для вдосконалення педагогічної майстерності та професійного зростання впродовж усього життя.

І навіть карантинні обмеження науці – не завада.

12 вересня 2020 року на базі Путрінського НВК Васильківського району на Київщині було організовано магістральну (не)конференцію міні-EdCamp Putrivka 2020, яка через карантинні обмеження пройшла у онлайн-форматі.

Проблема створення безпечного освітнього середовища, без сумніву, наразі – серед актуальних і, на жаль, болючих. Серед усіх прав, якими наділені учасники освітнього полілогу, саме право на безпечне навчання є найголовнішим і найціннішим.

Саме тому на конференції мова йшла про безпеку у всіх її аспектах (фінансову, психологічну, духовну, екологічну, про кібербезпеку, освіту без корупції, безпечне харчування) та багато інших «безпечних» питань, які сприяють створенню комфортного освітнього середовища. Захід зібрав понад 300 учасників та учасниць із усієї України. Програма події передбачала 4 паралелі експертних сесій, 4 практичні сесії від вчителів, майстер-класи, безпечні перерви.

Серед експертів магістральної (не)конференції міні-EdCamp Putrivka 2020 - доктор педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник.

Виступ Руслана Васильовича як людини, яка є не тільки знаним науковцем, але і педагогом-практиком з багаторічним досвідом роботи, у полі досліджень якого – сучасна освіта за сучасними вимогами, освіта для людини, формування навичок уникнення потенційних ризиків і небезпек, а також навичок подолання труднощів у власному професійному житті шляхом усвідомлення і опанування вимог часу – прикував увагу аудиторії.

З широким колом учасників завідувач кафедри педагогіки обговорив умови відповідності фахівця критеріям сьогоднішнього ринку праці та окреслив переваги навчання в одному з найбільш конкурентноспроможних закладів освіти України - НУБіП. Донедавна головним критерієм, на який роботодавці звертали увагу під час пошуку співробітників, була наявність диплома як основного документа, що свідчив про вузьку професійну спеціалізацію. Усе інше вважалося позитивним, але не обов’язковим доповненням. Сьогодні ситуація кардинально змінилася: роботодавцям потрібні різнопланові фахівці. З метою забезпечення власної комфортної продуктивної участі у фаховій діяльності випускник університету має володіти так званими «м’якими навичками».

Можливість сформувати такі універсальні уміння європейського рівня (здатність креативно мислити й управляти часом, мати навички комунікації, максимально швидко і ефективно вирішувати складні життєві завдання і бізнес-питання, володіння інструментами розробки сайтів тощо) надає НУБіП через доступ до опанування освітніми компонентами вільного вибору здобувачів освіти. Усе це – інвестиція в себе, не менш важлива, ніж здобуття фахової освіти.

Цікавими та змістовними для учасників конференції були сесії від партнерів EdCamp Ukraine компанії EdPro та Lenovo Вікторії Косик та Євгена Чемериса, на яких освітяни отримали найновіші інструменти для організації навчання.

Дякуємо організаторам магістральної (не)конференції міні-EdCamp Putrivka 2020 за цікавий та змістовний досвід, а Руслану Сопівнику – за ще одне достойне представництво себе і НУБіП в освітянській спільноті!

Лідія Чередник,

 асистент кафедри педагогіки

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook