Вчена рада: проводимо ефективну вступну кампанію і готуємося до нового навчального року

24 червня 2020 року
     24 червня 2020 року відбулося підсумкове засідання вченої ради університету в цьому навчальному році. Відкриваючи його, ректор Станіслав Ніколаєнко зауважив, що незважаючи на унікальні умови, пандемію, яку ми переживаємо, університет, наш колектив упевнено подолав труднощі і забезпечив якісний освітній процес. Наразі завершуємо навчальний рік, підбиваємо підсумки, проводимо вступну кампанію та готуємося зустрічати студентів восени. Власне цьому і була присвячена сьогоднішня вчена рада, але про все за порядком.

 

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша проаналізував навчальний процес в дистанційному режимі, який тривав з 12 березня. За період карантину відбулися 95% всіх передбачених занять, участь в яких онлайн взяли 88% студентів. Решта ж через проблеми зі зв’язком долучалися до навчального процесу електронними засобами комунікації – через месенджери, пошту тощо. Він зауважив, що дистанційний режим навчання не став для університету завадою, оскільки дисципліни мають електронний супровід на навчальному порталі elearn. І за рішенням серпневої вченої ради минулого року, цей супровід має бути стовідсотковим і в повному обсязі. Проте деякі факультети ще зволікають з цим. За результатами екзаменаційної сесії має 39% відмінників, найбільша їхня кількість – на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології. Відбулися захисти бакалаврських робіт, наразі розпочинається видача дипломів. Також стартують практики. Усі відповідні акценти та завдання поставлені у відповідному рішенні сьогоднішнього засідання вченої ради.

     Згідно з положенням про вчену раду вчений секретар Оксана Барановська представила доповідь про підсумки виконання плану роботи на навчальний рік. Загалом було проведено 11 засідань, з них чотири у дистанційному режимі. На них розглядалися найрізноманітніші питання життєдіяльності університету, заслуховувалися звіти керівників структурних підрозділів, приймалися рішення про присвоєння вчених звань, доповідали провідні науковці, які представляли результати досліджень очолюваних колективів тощо, загалом більше двох сотень питань. Майже всі рішення, прийняті вченою радою – виконані, деякі потребують додаткового фінансування, частина мають більшу хронологічну протяжність. Усі питання, які не були розглянуті через карантинні обмеження, знайдуть своє відображення у плані роботи вченої ради на наступний період.

     Проректор Сергій Кваша представив рекомендації і рішення навчально-методичної ради. Зокрема, вчена рада рекомендувала до друку низку навчальної і наукової літератури, відкоригувала відповідно до змін умов прийому наші правила прийому, приєднала кафедру вищої математики ім. М.Кравчука до кафедри вищої та прикладної математики, створила у складі кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії факультету ветеринарної медицини навчально-наукової лабораторії доклінічних досліджень та навчально-наукової лабораторії клінічних досліджень лікарських препаратів, призначила рецензентів здобувачам ступеня доктора філософії, затвердила теми дисертаційних досліджень, рекомендувала представників до різного рівня нагород з нагоди Дня знань, ювілейних дат від створення факультетів ветеринарної медицини та інформаційних технологій.

 

  

     У заключному слові ректор Станіслав Ніколаєнко акцентував увагу на необхідності сплати за навчання і проживання, завершенні навчального року, проведення ефективної вступної кампанії, організації роботи приймальної компанії в умовах карантинних обмежень, активізації профорієнтаційної роботи, підготовці матеріально-технічної бази до нового навчального року, ретельному підборі кадрів, розробці адаптивного графіку навчального процесу з 1 вересня.

Денис Рудень


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook